Home / AKTUELNO / STRAH OD RUSIJE POTRESA NEMAČKU! BERLIN HITNO JAČA BUNDESVER- KUPUJU ODBRAMBENI ŠTIT OD IZRAELA!

STRAH OD RUSIJE POTRESA NEMAČKU! BERLIN HITNO JAČA BUNDESVER- KUPUJU ODBRAMBENI ŠTIT OD IZRAELA!

Nemačka bi mogla da kupi raketni odbrambeni sistem od Izraela, pišu nemački mediji. Odbrambeni štit za celu teritoriju Nemačke bila je jedna od tema o kojoj su razgovarali prošle nedelje nemački kancelar Olaf Šolc i generalni inspektor Bundesvera Eberhard Corn, objavio je list „Bild am zontag“, preneo je Rojters.

Konkretno, govorilo se o mogućoj nabavci izraelskog sistema „Strela tri“, navodi list. Član parlamenta iz redova Šolcovih Socijaldemokrata Andreas Švarc rekao je listu da takav sistem ima smisla.

– Moramo se bolje zaštititi od pretnje iz Rusije. Za ovo nam je brzo potreban protivraketni odbrambeni štit za celu Nemačku – rekao je on za „Bild am zontag“ i dodao da je izraelski sistem „Strela tri“ dobro rešenje.

U govoru održanom nekoliko dana nakon početka rata u Ukrajini, Šolc je najavio da će Nemačka povećati potrošnju za odbranu na više od dva odsto svoje ekonomske proizvodnje i ubrizgati 100 milijardi evra. Mari-Agnes Štrak-Cimerman, šefica parlamentarnog odbora za odbranu, rekla je da bi Nemačka trebalo da razmotri različite opcije za odbranu od raketa.

– Izrael proizvodi takav sistem i ima smisla ne samo razmotriti različite scenarije već i potencijalno ga kupiti što je pre moguće – rekla je ona za televiziju Velt.

Check Also

Kinezi otkrili kako je Rusija izvršila fatalan udarac na dolar…

Protivmere Moskve, uvedene kao odgovor na antiruske sankcije, zadale su ozbiljan udarac poziciji dolara u …