Home / AKTUELNO / STRUČNjACI KAŽU DA ZORAN VERUJE DA JE U RIJALITIJU: On nema savest i NIKAD NEĆE PUĆI I PROGOVORITI O ZLOČINU!

STRUČNjACI KAŽU DA ZORAN VERUJE DA JE U RIJALITIJU: On nema savest i NIKAD NEĆE PUĆI I PROGOVORITI O ZLOČINU!

500

Marjanović je narcis, koji živi u svom ‘rijalitiju’ i nema šanse da prizna šta se zaista desilo sa njegovom suprugom * On se u zatvoru ne ponaša kao nevin čovek

Zoran Marjanović neće ‘pući’ u pritvoru i neće u dogledno vreme progovoriti o stravičnom ubistvu svoje supruge Jelene Marjanović, ubeđeni su stručnjaci, psiholozi i kriminolozi sa kojima smo juče razgovarali. Marjanović je, procenjuju naši sagovornici, ‘patološki narcis’ koji živi u nekom svom ‘rijalitiju’ i nema grižu savesti koja bi ga naterala da se pokaje i progovori. On iskreno voli samo i jedino sebe, a u pritvoru se ne ponaša kao nevin čovek.

Inače, kako saznajemo, Zoran u Centralnom zatvoru ne pravi nikakve probleme.

– Ponaša se u skladu sa kućnim redom, uredno jede i šeta. Ne žali se i nema nikakve posebne prohteve. U ćeliji, koju deli sa još trojicom pritvorenika, uglavnom ćuti, ne priča mnogo sa cimerima, ali to nije ništa neuobičajeno. Imao je posete i u utorak je od porodice dobio paket sa hranom i ostalim potrepštinama… – kazao nam je izvor iz ovog zatvora.

Psiholog Aleksandra Janković kaže da za nju nije iznenađenje to što je Marjanović u zatvoru psihički stabilan i što se drži „domaćinski“.

– Zoran se ne nalazi u izolaciji, gde bi u samoći počeo da se preispituje. On je u grupnoj ćeliji i ima prava na posete, a verovatno do njega dolaze i novine koje su ispunjene njegovim likom i delom. Dakle, javnost je i dalje jako prisutna u njegovom životu. Zato on još ima osećaj da je u nekom rijalitiju i da su sve kamere uprte u njega – objašnjava Jankovićeva. Ona ističe da Zoranu u održavanju iluzije da je on „glavna zvezda“ pomažu i osobe koje se pojavljuju kao zaštitnici njegovog lika i dela.

– To sve takođe Marjanoviću dodaje na važnosti i ostavlja utisak da je on nekakva „crna zvezda“. Uskoro će se, kako je počelo, osnivati njegovi fan klubovi. Možda bi se sve ovo najlakše objasnilo rečenicom: San svakog Srbina je da mu se slika jednom pojavi u novinama, pre čitulje – navodi naša sagovornica i naglašava da ne treba zaboraviti ni ulogu njegove porodice, sa kojom i dalje održava „uvežbanu šifrovanu komunikaciju“:

– Zoran Marjanović je shvatio da više nema šta da izgubi. Ako je nevin, on izlazi iz zatvora kao žrtva i postaje zvezda, a ako je kriv, ostaje poznat kao neko ko je skoro dve godine obmanjivao javnost. Zoran je u nekoj svojoj fantaziji dobitnik i na jedan i na drugi način. Ipak, treba sačekati, jer vreme će pokazati šta će biti od svega toga…

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je Zoran tip ličnosti koji se u psihologiji određuje kao ‘narcis’.

– Pisao sam u svojim naučnim radovima da se često događa da osobe u prvoj fazi boravka u pritvoru pomišljaju na suicid, na takozvano fatalističko samoubistvo. Međutim, Zoran je narcis, on nikako neće dići ruku na sebe jer sebe najviše voli. Osim toga, smatram da on neće ‘pući’ u zatvoru jer sebe vidi iznad svega i iznad svakoga – objašnjava Nikolić.

Prema mišljenju forenzičkog psihologa Milana Kostića, to što se Marjanović brzo prilagodio zatvorskim uslovima može značiti da on uopšte ne razmišlja o osećaju krivice.

– Obično, kad se nevini ljudi nađu u zatvoru, od početka iskazuju neki protest, ne jedu, ne spavaju, bune se… Međutim, kako javljaju mediji, Zoran je brzo i lako prihvatio tu sredinu. Dakle, moglo bi se zaključiti da je on duševno zdrava osoba, ali i to da se on ne preispituje u vezi sa tragičnim događajem u Borči. Međutim, smatram da je još rano da se pravilno proceni Marjanovićevo ponašanje. Videćemo u narednom periodu šta će se dogoditi… – rekao je Kostić.

Podsetimo, pevačica Jelena Marjanović je zverski ubijena 2. aprila 2016. godine, a njeno unakaženo telo je pronađeno sutradan, 3. aprila u kanalu pokraj nasipa u Borči. Zoran je policiji prijavio da je neposredno pre ubistva šetao u blizini nasipa sa Jelenom i ćerkom, kad je njegova supruga, navodno, otišla da džogira i nestala.

Posle skoro godinu i po dana, 15. septembra, Zoran je uhapšen zbog Jeleninog ubistva.

Informer.rs

 

 

Check Also

BELO ZLATO ILI EKOLOŠKA BOMA: ZAPADNA SRBIJA U VELIKOJ OPASNOSTI! SVE OBAVIJENO VELOM TAJNE (VIDEO)

Velika opasnost, tiho se nadvija nad građanima zapadne Srbije i njihovim teškim radom izmučenim životima! …