Home / AKTUELNO / SUĐENJE VEKA U HRVATSKOJ, U SLUČAJU „KAPETAN DRAGAN“, PRED RASPADOM! Evo šta se dešava, na opšte zaprepašćenje Hrvata..

SUĐENJE VEKA U HRVATSKOJ, U SLUČAJU „KAPETAN DRAGAN“, PRED RASPADOM! Evo šta se dešava, na opšte zaprepašćenje Hrvata..

500

Suđenje Kapetanu Draganu postaje sve komplikovanije za hrvatsko tužilaštvo pošto svedoci ne žele da ga optuže za mučenja i ubijanja

Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan nijedan svedok hrvatskog tužilaštva do sada nije direktno optužio za zločine koji mu se stavljaju na teret!

Tužioci Vasiljkovića optužuju za mučenje hrvatskih zarobljenika u Kninu tokom 1991. i 1993 godine.

Njegov advokat Slađana Čanković, međutim, kaže za Informer da tokom suđenja u Županijskom sudu u Splitu nije izveden nijedan dokaz koji bi to potvrdio.

– Vasiljković je zadovoljan onim što su rekli svedoci tužilaštva. Iz njihovih izjava se vidi da nema ni govora o ratnim zločinima i teškim optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Nijedan svedok ga nije direktno optužio za bilo kakvo nečovečno ponašanje i zločine. Čak su dva svedoka potpuno promenila iskaz i uopšte ne terete Vasiljkovića – naglašava Čankovićeva.

Na poslednjem ročištu u sredu saslušani su Marko Mijić i Tomislav Ceranja iz Benkovca, koji su bili zatvorenici u kninskom zatvoru 1991. godine, i Ivan Naglić iz Gline.

Mijić je rekao da je 1991. uhapšen i zatvoren u Kninsku tvrđavu, gde je tri meseca trpeo torturu, batine i mučenje.

– Jednom sam video kapetana Dragana. Bio je u maskirnoj uniformi. Nikada me lično nije udario ili mučio – istakao je Mijić, dok je i Ceranja rekao da ga Vasiljković nikada nije mučio.

(SrbijaDanas.com/Informer.rs)

 

Check Also

JEDINICE RUSKE 58. ARMIJE SA KAVKAZA STIGLE NA KRIM- POČINJU BORBE ZA OVA TRI GRADA!

NA KRIM su stigli pripadnici jedinica iz sastava ruske 58-me armije koja je u avgustu …