Home / AKTUELNO / SVE DRAMATIČNIJE! MILO PRETI HAPŠENJEM I AMFILOHIJA!

SVE DRAMATIČNIJE! MILO PRETI HAPŠENJEM I AMFILOHIJA!

Uprava policije Crne Gore saopštila da pozivi sveštenika na proteste dovode do narušavanja javnog reda i mira i da će za buduće incidente smatrati odgovornim crkvene velikodostojnike.

Milo Đukanović preti da će uhapsiti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ukoliko se nastave protesti vernika protiv kriminalnog zakona kojim režim u Crnoj Gori pokušava da otme imovinu SPC!

Uprava crnogorske policije saopštila je da pozivi sveštenika na okupljanje ljudi na ulicama dovode do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega će za sve buduće incidente smatrati odgovornim crkvene velikodostojnike!?!

Crnogorski ministar policije Mevludin Nuhodžić zatražio je da nadležni bez odlaganja sankcionišu sve one koji u protestima ‘napadaju policiju’, što opozicija u Crnoj Gori ocenjuje na direktan poziv na hapšenje vrha SPC!

Momentalne kazne

Uprava crnogorske policije saopštila je da neće dozvoliti ‘nasilje na protestima’, koji se organizuju širom zemlje.

‘Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi verskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog reda i mira, ugrožavanja imovine i do povređivanja policijskih službenika. Za buduće incidente smatraćemo odgovornim crkvene velikodostojnike’, navodi se u saopštenju, dok je ministar policije Nuhodžić otvoreno zapretio hapšenjima.

– Pozivam nadležne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji napadaju policajce koji čuvaju red i mir. Pozivam i građane da na civilizovan način iskazuju stavove, a nikako nasiljem. Mir i tolerancija moraju biti iznad svih nacionalnih i verskih opredeljenja i razlika – ističe Nuhodžić.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC, sa mitropolitom Amfilohijem na čelu, na drugoj strani naglašava da ona nije odgovorna za incidente.

– Žalimo sve one koji su ovih dana povređeni, a koji su prinuđeni da slobodu vere traže na ulicama jer nisu mogli da je obezbede tamo gde je to trebalo da im se omogući, u crnogorskom parlamentu. Gruba je manipulacija Uprave policije tvrdnja da će za sve eventualne incidente ubuduće smatrati odgovornima i verske velikodostojnike – poručuju iz Mitropolije.

Srbi su ugroženi

Premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući dešavanja u Crnoj Gori, ocenjuje da je najbolji način da se pomogne narodu u Podgorici taj da imamo jaku državu.

– Srbi u Crnoj Gori su naš narod, ali takođe su i svi Crnogorci naša braća. U ovom slučaju ne bi trebalo stavljati znak jednakosti između države i naroda. Treba naći način da negujemo posebne odnose sa Crnom Gorom, ali to ne sme da dovede u pitanje položaj Srba u Crnoj Gori, kojih prema poslednjem popisu ima 28,6 odsto – zaključuje Brnabićeva.

(Informer)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …