Home / AKTUELNO / SVE JE IZREŽIRANO: OTKIVENA POZADINA SUKOBA ZORANE MIHAJLOVIĆ I MAJE GOJKOVIĆ

SVE JE IZREŽIRANO: OTKIVENA POZADINA SUKOBA ZORANE MIHAJLOVIĆ I MAJE GOJKOVIĆ

Izvori Danasa bliski vlasti smatraju da je sukob na relaciji predsednice parlamenta i ministarke vešto izrežiran

Napadi kolega iz SNS na potpredsednicu i ministarku Zoranu Mihajlović, koji se periodično godinama unazad ponavljaju, a sada je aktuelan napad predsednice parlamenta Maje Gojković, vešta su režija i spin stranačkog vrha naprednjaka koji svi gutaju.

Namera tog spina je da se napravi atmosfera u kojoj se skreće pažnja sa ozbiljnih tema i kritika. Ovo je jedno od objašnjenja koja se nezvanično mogu čuti u krugovima koji su bliski naprednjacima a na temu najnovijih razmirica u redovima naprednjaka.

Kako kažu naši sagovornici, iako verovatno postoji animozitet Gojković, i ne samo nje, prema ministarki Mihajlović, koja je već šest godina „disident“ unutar SNS, a još nema posledica po njen položaj u stranci i vladi, može se pretpostaviti da su stalne trzavice na relaciji Mihajlovićeve i ostalih naprednjaka deo slagalice.

Slagalice u kojoj se stvara atmosfera stalne podele pristalica SNS i onih koji to mogu postati između „Zoraninih“ i „Majini“, odnosno onih koji su slobodnijih shvatanja, ili naklonjenih Americi i EU, onih koji sebe smatraju patriotama, feministima, braniocima Kosova… a u stvari svi su oni naprednjaci i u stranci koja je sveprožimajuća i mimo koje se ništa ne dešava, a i ako se dešava to je nebitno, navode naši izvori.

Prema njihovim rečima, umesto da se čuje kritika opozicije na rad Mihajlovićeve, jer kasne radovi na insfrastrukturnim projektima, skreće se pažnja sa te prave i osnovane kritike na one neosnovane. I na taj način, SNS, kažu naši sagovornici, već godinama radi na dizanju svog rejtinga, jer nijedan glas ljudi koji navijaju za jednu ili drugu učesnicu „dvoboja“ ne odlazi iz kuće.

Tako ipak ne misli Boban Stojanović, politički konsultant Demostata, koji komentarišući spor Mihajlović-Gojković, podseća da to nije ništa novo i nije prvi put da se njih dve javno posvađaju, kao što i nije novo da se upravo Zorana Mihajlović javno svađa sa partijskim kolegama ili kolegama u Vladi.

– Ne verujem da je spin, jer Zorana Mihajlović očigledno ima snažan uticaj i gotovo je jedina koja sme javno da kaže bilo šta što se razlikuje od onoga što partija kaže. Posebno kada se radi o tome što je Zorana bila deo „prethodnih“ vlasti i što je smatraju preletačem, a ako nekom može u tom kontekstu da odgovori – to je upravo Maja Gojković. Zorana je verujem sigurna i bezbedna u Vladi sve dok ne zarati sa jedinom osobom koja o tome odlučuje, a to je Vučić. Poprilično sam siguran da ovo neće uticati na rejting SNS-a jer bi Vučić davno još sasekao to. Ovo je više nešto što postaje dnevna tema i kao takva samo odjednom nestane. Kada nema o čemu da se priča, ovako neki sukob popuni tu prazninu – zaključuje Stojanović.

Podsetimo, Gojkovićeva je zamerila Mihajlovićevoj što nije reagovala na izjavu američkog ambasadora Kala Skata da Kosovo za Ameriku nije takozvana država.

(Danas.rs)

Check Also

ŠOK ANALIZA NEMAČKOG ANALITIČARA: IDUĆE GODINE ODLAZI MERKEL- POČINJE ALIJANSA SA RUSIJOM I KINOM- OVO SE SPREMA SAD

Nemački politički analitičar Alekander Rar smatra da će 2021. godina biti prekretnica za Nemačku. Iako …