Home / AKTUELNO / SVE O HAOSU NAVIJAČA PARTIZANA ZBOG SKANDIRANJA VUČIĆU (VIDEO)

SVE O HAOSU NAVIJAČA PARTIZANA ZBOG SKANDIRANJA VUČIĆU (VIDEO)

Utakmica Partizan – Dunajska Streda u senci je dešavanja na tribinama, na kojima je došlo i do tuče.

Poslednja dešavanja na tribini, odlazak Veljka Belivuka iza rešetaka i skandali koji produbljuju dugogodišnji jaz među navijačima Partizana, kulminirali su scenama viđenim u četvrtak.

Došlo je do nasilja posle upozorenja vođa navijača „da bi trebalo da odu sa stadiona oni koji planiraju da šalju političke poruke“.

Megafon i ozvučenje su grmeli čak i u televizijskom prenosu.

„Samo da znate naša partija je jedino Partizan i politika nas ne zanima. Koga zanima, može da izađe sa stadiona“, čulo se sa megafona, što je bila aluzija na prvi meč u sezoni, kada je grupa navijača protiv Proletera vređala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Klub se ogradio saopštenjem, što je izazvalo dodatni revolt navijača koji se ne okupljaju u kopu južne tribine.

Onda je došlo do verbalnog rata između istoka i juga, deo ljudi nije prihvatio „naređenje“, pa je došlo do skandiranja „uprava napolje“ uz prozivke na račun Vučića.

Navijači sa južne tribine su pokušali da navijanjem nadjačaju takva skandiranja, ali je publika na istoku bila uporna.

Kako je meč odmicao, sve jače se čulo skandiranje protiv uprave i predsednika Srbije, pa su navijači sa juga rešili da se obračunaju.

Došli su do istočne tribine i izazvali tuču, došlo je do velikog komešanja i brzog razilaženja mase, ali i do pretrčavanja preko atletske staze.

Podsećanja radi, okidač za revolt navijača, pored loše situacije u klubu i nezadovoljstva radom uprave, bilo je i saopštenje posle Proletera.

„Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport. Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem – informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema.

Želimo regularnu domaću Ligu, uspešan nastup FK Partizan i ostalih srpskih klubova na evropskoj sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere. Za druge se navija, Partizan se voli. FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore Predsednika Republike i ostalih institucija države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo“, istakli su tada iz Partizana.

(nova.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …