Home / AKTUELNO / SVE VEĆI HAOS U BRITANIJI: BENZINSKE PUMPE „PRESUŠILE“, KILOMETARSKE KOLONE! DŽONSON RASPOREĐUJE VOJSKU?!

SVE VEĆI HAOS U BRITANIJI: BENZINSKE PUMPE „PRESUŠILE“, KILOMETARSKE KOLONE! DŽONSON RASPOREĐUJE VOJSKU?!

Benzinske stanice širom Velike Britanije ostaju bez goriva, a pojedine velike industrijske grupacije u engleskim gradovima javljaju da je 50 do 90 posto pumpi „presušilo“, saopštilo je danas Udruženje trgovaca motornim gorivima.

Akutni nedostatak vozača kamiona u Velikoj Britaniji naveo je stanovnike u nekim engleskim gradovima na paničnu kupovinu goriva, i doveo do stvaranja kilometarskih kolona automobila na benzinskim pumpama, od kojih su mnoge ostale bez benzina i dizela ili su jednostavno zatvorene, prenosi Rojters.

„Neke od naših članica, velike industrijske grupe sa obimnom mrežom prodajnih mesta, izveštavaju da je od juče 50 posto pumpi ’suvo‘, a neke javljaju da je presahlo čak 90 odsto pumpi“, izjavio je za TV Skaj Brajan Maderson, predsednik Udruženja prodavaca benzina (PRA).

Ovo udruženje okuplja nezavisne maloprodavce goriva koji imaju 65-procentni udeo u ukupnoj mreži britanskih benzinskih stanica.

„Britiš petroleum“ je saopštio u nedelju da je skoro jedna trećina njegovih pumpi u Britaniji ostala bez dve glavne vrste goriva zbog panične kupovine, što je primoralo vladu da suspenduje zakone o zaštiti konkurencije i da dozvoli kompanijama da rade udruženo kako bi se ublažila nestašica.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Džonson: Možda ćemo angažovati vojsku

„Na stotine vojnika bi moglo da bude angažovano da snabdeva benzinske pumpe gorivom širom Velike Britanije“, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson, preneo je „Gardijan“.
Premijer će sutra okupiti ministre kako bi razgovarali o „Operaciji Eskalin“. U pokušaju da izbegnu dodatno produbljivanje krize.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …