Home / AKTUELNO / SVE VEĆI HAOS U BRITANIJI: TUČE ZBOG GORIVA, PRAZNE POLICE, ANGAŽOVANA VOJSKA! (VIDEO)

SVE VEĆI HAOS U BRITANIJI: TUČE ZBOG GORIVA, PRAZNE POLICE, ANGAŽOVANA VOJSKA! (VIDEO)

Prvo je zavladala nestašica vozača kamiona, zatim namirnica na policama, a sad i goriva na benzinskim pumpama.

Ova poslednja nestašica toliko je kritična da vlada sada šalje vojnike da razvoze gorivo u cisternama na prazne benzinske pupme.

„Ovo je Velika Britanija 2021. godine“, naovdi Index.hr i dodaje da zemlja nije u ratu ni vanrednom stanju, nije pogođena nekom velikom prirodnom katastrofom, nije ni u ekonomskoj krizi, barem zasad, a i najgori dio pandemije je, prema svemu sudeći, iza nje.

Glavni uzrok haosa treba tražiti drugde – pre svega u Bregzitu i tvrdoglavoj politici britanske vlade nakon što je konačno izvela zemlju iz EU. Posledica te politike – nedostatak između 90.000 i 120.000 vozača kamiona na britanskom tržištu rada rezultirala je opštom nestašicom na pumpama i u manjoj meri, u prodavnicama.

Ogroman nedostatak vozača kamiona izazvao je haos u lancima nabavke svega, od hrane do goriva, te povećao niz poremećaja i poskupljenja uoči Božića.

Angažovana je vojska za prevoz goriva, kog ne nedostaje, ali ga nema ko prevoziti, a premijer Boris Džonsn tvrdi da se snabdevanje gorivom vraća u normalu.

Ministri su uzalud pozivali ljude da ne gomilaju zalihe goriva u panici, a mnoge benzinske pumpe bile su prisiljene naprosto da se zatvore pred neviđenom navalom.

Epilog su tuče ljudi na pumpama u kojima se čak potežu i noževi.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …