Home / AKTUELNO / SVET U ŠOKU! NIKO NE ZNA KAKO SU TO IZVELI: IZRAELSKI F-35 LETEO IZNAD SIRIJE A DA GA NIKO NIJE DETEKTOVAO

SVET U ŠOKU! NIKO NE ZNA KAKO SU TO IZVELI: IZRAELSKI F-35 LETEO IZNAD SIRIJE A DA GA NIKO NIJE DETEKTOVAO

Izraelski bombarder F-35 je navodno, neprimetno leteo iznad Sirije i Iraka tokom napada na bazu Hašad Al Šabija u pokrajini Salahedin prošlog meseca, preneo je ruski vazduhoplovni vebsajt Avia.Pro.

Citirajući informacije koje su pružile iračke obaveštajne službe, Avia.Pro je izvestio da je glavni razlog što ih iračka i sirijska vazdušna odbrana nisu otkrili je zbog tehnoloških mogućnosti F-35, koji su im navodno omogućili maskiranje u američke ratne avione.

„Stručnjaci napominju da bi na ovaj način izraelska vojska mogla dobro da zbuni ruski i sirijski sistem protivvazdušne odbrane, S-400 i S-300, pružajući zaštitu vazdušnog prostora preko ATS-a. Međutim, važno je imati na umu da takve informacije ostaju bez komentara Ministarstva izraelske odbrane“, navodi Avia.Pro

„Štaviše, stručnjaci obraćaju pažnju na činjenicu da su nekoliko dana ranije izraelski mediji objavili da su ruski elektronski ratni sistemi sprečili izraelske F-35 da lete iznad Sirije, što ukazuje da su slični pokušaji već preduzeti“, dodali su oni.

Izrael još uvek nije komentarisao navode da su njihovi ratni avioni bili odgovorni za bombardovanje baze Hašad Al Šabija u iračkoj Salahedinskoj vladi.

Međutim, od tada iračka vlada upozorava da će njena vojska oboriti bilo koju neovlašćenu letelicu koja uđe u njihov vazdušni prostor.

(Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …