Home / AKTUELNO / SVI KO JEDAN: EVO KAKO SU MOSKOVLjANI ZA TRI NEDELjE RASTURILI POKUŠAJ UVOĐENjA KORONA PROPUSNICA

SVI KO JEDAN: EVO KAKO SU MOSKOVLjANI ZA TRI NEDELjE RASTURILI POKUŠAJ UVOĐENjA KORONA PROPUSNICA

Građani nisu morali ni izaći iz svojih kuća i protestovati na ulici. Sve što su učinili bilo je da kažu: Nijedna radnja koja mi traži vakcinacionu propusnicu neće od mene dobiti ni dinar

Pošto je gradonačelnik Moskve Sobjanin uveo korona propusnice, Moskovljani su prosto prestali ići u radnje koje su te propusnice zahtijevale.

Najljepše u svemu je što su se vakcinisani solidarisali s nevakcinisanima. U svim radnjama u kojima se tražila propusnica promet je opao skoro na nulu.

Moskovljani se nisu šišali, nisu išli u barove i restorane, nisu išli u kina, nisu noćili po hotelima, niti su preduzimali išta drugo za šta se tražila vakcinaciona propusnica.

Vlasnici radnji potom su se počeli obraćati vlastima, bijesni zbog pretrpljene štete.

Potpredsjednik Saveza hotela i restorana Vladimirske oblasti izjavio je da se uvođenje korona propusnica pokazalo kao gore od potpunog zaključavanja.

Tad su preduzeća mogla računati bar na neku vrstu podrške države, a s korona propusnicama toga nema.

Ono što ne baš elitne elite nisu predvidjele je da Moskovljani prosto neće htjeti učestvovati u prevari.

Poslovni ljudi bili su toliko bijesni na gradonačelnika da je Sobjanin 19. jula iznenada i neočekivano objavio da više niko ne mora koristiti vakcinacione propusnice, uz smiješan izgovor da je broj slučajeva korone iznenada počeo opadati.

Ali svako je znao šta je istina.

Bio je to slučaj masovne građanske neposlušnosti, a da pri tom građani nisu morali ni izaći iz svojih kuća i protestovati na ulici. Sve što su učinili bilo je da kažu: „Nijedna radnja koja mi traži vakcinacionu propusnicu neće od mene dobiti ni dinar.“

Tako se to radi.

(stanje stvari)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …