Home / AKTUELNO / „TAKTIKA RIO TINTA JE DA TEMU ISKOPAVANJA LITIJUMA U SRBIJI PRIGUŠI PRED IZBORE…“ EVO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA!

„TAKTIKA RIO TINTA JE DA TEMU ISKOPAVANJA LITIJUMA U SRBIJI PRIGUŠI PRED IZBORE…“ EVO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA!

Predstavnik kampanje “Kreni – promeni” Savo Manojlović izjavio je da je taktika kompanije Rio Tinto koja namerava da iskopava litijum u Srbiji da ovu temu pred izbore priguši, pa kasnije da je reaktivira.

„Taktika nas koji se protivimo izgradnji rudnika litijuma, mora biti upravo suprotno. Moramo konstantno vršiti presing i nakon svake osvojene bitke i kratkog predaha izaći sa novom smislenom inicijativom, pravno utemeljenom i kreirati pritisak građana koji je jedini garant uspeha“, rekao je Manojlović za list Danas.

Kako je najavio nakon praznika „Kreni – promeni“ počeće akciju sakupljanja 30.000 potpisa za narodnu inicijativu koja će kao zvanični akt biti predata Skupštini Srbije, pošto je najpre definiše radna grupa sastavljena od ekologa i pravnika.

„Do sada se na platformu ‘Kreni – promeni’ prijavilo više od 3.000 volontera i verujemo da imamo naredni korak u borbi protiv Rio Tinta“, rekao je Manojlović.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …