Home / AKTUELNO / TEKTONSKA PROMENA! Region o Vučićevoj kandidaturi: Nikolić otpisan, Dačić premijer?

TEKTONSKA PROMENA! Region o Vučićevoj kandidaturi: Nikolić otpisan, Dačić premijer?

vucic- dacic

Vest da će kandidat SNS na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji biti Aleksandar Vučić zauzela je udarno mesto i u svim medijima u regionu. O tome pišu mediji u Hrvatskohj, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Tektonska promena u vrhu susedne države, Tomislav Nikolić politički otpisan, budući šef vlade Dačić?

S tim podnaslovom i naslovom “Vučić prelomio, želi biti predsednik Srbije” zagrebački Jutarnji list je preneo informaciju iz Beograda da je Predsedništvo SNS odlučilo da premijer Aleksandar Vučić bude kandidat te stranke za šefa države.

Vest je inače objavljena u svim elektronskim medijima u regionu, a u većini je zauzela udarno mesto.

Jutarnji list se još pita da li je plan da se istovremeno s predsedničkima raspišu i prevremeni parlamentarni izbori ili će Vučić jednostavno delegirati premijersku funkciju nekom svom odabraniku, kojega bi potvrdila postojeća parlamentarna većina.

Pozivajući se uglavnom na beogradske medije, vest o odluci Predsedništva SNS preneli su mediji u BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Svi oni podsećaju na ranije danas datu izjavu predsednika Tomislava Nikolića da će građani večeras ili sutra od Vučića čuti ko će biti kandidat SNS na predsedničkim izborima.

Mediji prenose i da je upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako aktuelni preijer bude kandidat za predsednika, on odgovorio:

– Ne postoji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …