Home / AKTUELNO / Temperaturni šok: Nekoliko dana biće jako vruće, a onda dolazi dan kad će Srbiju odjednom okovati sneg i hladnoća!

Temperaturni šok: Nekoliko dana biće jako vruće, a onda dolazi dan kad će Srbiju odjednom okovati sneg i hladnoća!

vreme

 

Kalendarski, proleće neće doći još mesec dana, klimatološki stiže 1. marta, ali, ovo godišnje doba je danas i zvanično stupilo na “dužnost”!

U većini krajeva Srbije danas je veoma toplo. U Beogradu je u podne izmereno 14 stepeni, najtopliji je bio Zaječar sa čak 18 stepeni, dok je na severu Vojvodine uglavnom između devetog i desetog podeoka.

I narednih 7 dana nas čeka veoma toplo vreme, znatno iznad proseka za ovo doba godine. Prosek je 8 do 9 stepeni, ali će u Srbiji biti čak 20 do petka, a onda jedan dan sledi potpuni temperaturni šok i snegopad! Ipak, beli pokrivač se neće zadržati nigde, osim na planinama.

Dakle, između petka i subote temperatura će pasti za više od 15 stepeni, jer se u subotu prognozira maksimalna dnevna 4.

Ali, zahlađenje je kratkog daha, jer već dan kasnije, u nedelju, kreće porast temperature za 6 do 8 stepeni, a od ponedeljka ponovo imamo izrazito toplo vreme za kraj februara.

Što se prve dekade marta tiče, daleko je pričati bilo šta, ali zasad se čini da će temperature malo prestati da “divljaju”, odnosno, da će biti u proseku – između 10 i 12 stepeni u većem delu zemlje.

(Telegraf.rs)

Check Also

BIVŠI CIA SAVETNIK: POČINjE KOLAPS DOLARA- SVET ULAZI U HAOS..

Američki finansijski analitičar – bivši savetnik obaveštajnih službi SAD Džejms Rikards – ocenio je da …