Home / AKTUELNO / „Tragamo za rešenjem za KiM po kome će Srbija i Srbi imati više teritorija, novca i prava..“

„Tragamo za rešenjem za KiM po kome će Srbija i Srbi imati više teritorija, novca i prava..“

Ako rešenja kosovskometohijskog problema bude Srbija i Srbi imaće više teritorija, novca i prava. Ono će biti isključivo takvo da popravlja njihov sadašnji položaj, naglašava direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U razgovoru za „Politiku” poručuje da je izvesno da mi nećemo biti spremni da prihvatimo rešenje koje ne bi omogućilo da Srbima na Kosovu i Metohiji bude bolje nego danas. Ističe da se to odnosi na oblasti zdravstva, školstva, ekonomskog razvoja, političkih prava, ali i sve druge oblasti života od kojih zavisi budućnost našeg naroda, kako severno, tako i južno od Ibra.

– Dakle, Srbi u pokrajini svakako ne treba da očekuju da će Srbija učiniti bilo šta da im naškodi, iako mnogi kojima je stalo do vlasti, ali ne i do države, ujedinjenim snagama nastoje da stvore drugačiju sliku. Srbi na Kosovu i Metohiji treba da znaju da je njihova država uz njih i da, ako je rešenje uopšte moguće, ono svakako neće biti na njihovu štetu – navodi Đurić.

Ukazuje da je neophodno da se „u ovim danima i mesecima u najvećoj mogućoj meri ujedinimo kao narod i društvo, jer ovo nije problem samo dela naše populacije ili političke elite, ovo je pitanje od dalekosežnog državnog i nacionalnog značaja”.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …