Home / AKTUELNO / TRAMP DONEO ODLUKU: Neka se Rusija spremi za rat, napašćemo novim oružjem..!

TRAMP DONEO ODLUKU: Neka se Rusija spremi za rat, napašćemo novim oružjem..!

Predsednik SAD-a Donald Tramp izjavio je da je spreman za rat sa Rusijom.

Tramp je na svom tviter nalogu odgovarajući na izjave iz Moskve kako će uništiti svako američko oružje ako dođe do napada u Siriji, poručio Rusiji da se spremi jer će Amerika napasti “lepim, novim i pametnim oružjem”.

Tramp je poručio Rusima da ne bi trebalo da budu prijatelji sa “životinjom koja ubija svoj narod i uživa u tome”, aludirajući na sirijskog lidera Bašara al Asada.

Predsednik SAD-a uveliko upire prstom ka Asadu optužujući ga da koristi hemijsko oružje protiv pobunjenika u Siriji, iako za sada nema zvanično potvrde o tome.

Tramp nije jedini koji upire prstom u sirisjkog lidera kada je u pitanju upotreba hemijskog oružja. Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli takođe isto tvrdi nazivavši Asada čudovištem. Hejli tvrdi da je sirijski državni vrh “režim ubica”.

U međuvremenu, ruski ambasador u UN-u Vasilij Nebezja upozorava Ameriku da se povuče i da ne provocira oružanim napadima koji bi bili ilegalni, dodajući da će Vašington ukoliko to ne uradi, “osetiti rusku snagu”, prenosi RT.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …