Home / AKTUELNO / TRAMP PROTERUJE SVE RUSKE DIPLOMATE: Moskva upozorava o mogućim „komplikacijama“ u Siriji!

TRAMP PROTERUJE SVE RUSKE DIPLOMATE: Moskva upozorava o mogućim „komplikacijama“ u Siriji!

Američki predsednik Donald Tramp spreman je da protera ruske diplomate iz SAD nakon incidenta u britanskom Solsberiju, u kojem su otrovani britanski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, prenela je agencija Blumberg pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Prema navodima agencije, Tramp se složio s preporukama svojih savetnika u vezi s proterivanjem diplomata, a odluka će, najverovatnije, biti objavljena u ponedeljak.

Sagovornici agencije strahuju, međutim, da Trampova odluka nije konačna.

Prema navodima izvora, Tramp želi da se uveri da će evropski saveznici SAD takođe preduzeti ove mere protiv Rusije pre nego što i sam protera diplomate.

Ranije je televizijski kanal Si-En-En, pozivajući se na neimenovani izvor, saopštio da je Savet za nacionalnu bezbednost SAD, na čijem će se čelu ovih dana naći Džon Bolton, preporučio predsedniku Donaldu Trampu da protera ruske diplomate povodom slučaja trovanja britanskog špijuna Sergeja Skripalja u Solsberiju.

Rusija upozorava

Potencijalno proterivanje ruskih diplomata iz SAD moglo bi loše da se odrazi na budući susret američkog i ruskog lidera Donalda Trampa i Vladimira Putina, kao i na vojnu saradnju dve zemlje u Siriji, izjavio je predstavnik Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič.

On je rekao da se Tramp nalazi pred teškim izborom kada je reč o novim kontramerama protiv Rusije povodom trovanja ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja.

– Nije ovde samo reč o savetu stručnjaka za nacionalnu bezbednost, iako postojeći tim broji poslednje dane. Novi savetnik američkog predsednika u tom domenu DŽon Bolton ne krije da će u skorijoj budućnosti sazvati novi tim, rekao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, pritisak na Trampa od strane Kongresa SAD, ali i od strane saveznika, pre svega Velike Britanije, ima veliki značaj po tom pitanju.

– Američki predsednik mora da uzme u obzir da mora da sagleda sve činjenice, pogotovo pošto se nalazi u situaciji koju nije on sam izazvao, rekao je.

Kada je reč o Siriji, ovakav rasplet bi dodatno pogoršao saradnju Rusije i SAD, uprkos već postojećim problemima.

Check Also

ŠOKANTNO OTKRIĆE OBRADOVIĆA: NABAVILI SU MILION DOZA KINESKE VAKCINE KOJA NIJE ODOBRENA OD NAŠE AGENCIJE ZA LEKOVE

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm sleteo je na beogradski aerodrom Nikola …