Home / AKTUELNO / TURCI POBESNELI, HOĆE OBRAČUN SA RUSIMA: “Namerno su nas bombardovali, tačno su znali gde je naša vojska”

TURCI POBESNELI, HOĆE OBRAČUN SA RUSIMA: “Namerno su nas bombardovali, tačno su znali gde je naša vojska”

turska- vojnici- vojska

Generalštab Turske je saopštio da je na vreme obavestio rusku stranu o tome da se turski vojnici nalaze na mestu koje je nenamerno bombardovala ruska avijacija.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je ruska avijacija prilikom izvođenja vazdušnog napada u Siriji pratila koordinate koje joj je predala Turska i da na njima nije trebalo da budu turski vojnici.

„Smatramo da je neophodno da se razjasni situacija u vezi sa izjavom Dmitrija Peskova kako bi se izbegla njena pogrešna interpretacija. Naša vojska, koja je 9. februara napadnuta iz vazduha, nalazi se na jednoj te istoj tački već deset dana.

Osmog februara na tu tačku je lansirana raketa sa položaja koji je pod kontrolom Ruske Federacije. Istog dana u 23 sata i 11 minuta koordinate položaja naših snaga još jednom su predate odgovornim licima u operativnom centru u Hmejmimu.

Istog trenutka je vojni ataše Rusije u Ankari pozvan u naš Generalštab, gde su mu još jednom predate koordinate rasporeda naših vojnika“, navedeno je u saopštenju Generalštaba Turske.

U četvrtak je Generalštab Turske saopštio da su trojica vojnika poginula, a da ih je 11 ranjeno na severu Sirije u nenamernom vazdušnom napadu koji je izvela ruska avijacija.

Peskov je ranije potvrdio da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazio saučešće turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom pogibije turskih vojnika u nenamernom napadu ruske avijacije kod sirijskog grada Al Baba.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su se načelnici generalštaba Rusije i Turske dogovorili da uspostave bližu koordinaciju zajedničkih dejstava i razmenu informacija o Siriji.

Nakon incidenta, nije dugo trebalo dok pro-turski „pobunjenici“ nisu, po prvi put od njihovog ulaska u Siriju, započeli napade na položaje Sirijske arapske armije.

(Sputniknews)

 

Check Also

NEREDI U AMERICI SU DAVNO ISPLANIRANI! EVO DOKAZA..

Pripadnici ekstremno levičarskog pokreta „Antifa“ u SAD počeli su da planiraju pobunu protiv tamošnjih vlasti …