Home / AKTUELNO / U Kaliforniju stigla ZIMSKA OLUJA nakon najvećih požara u istoriji: Kuće pomerene iz temelja, voda nosi mulj i krš, najmanje 6 mrtvih (VIDEO)

U Kaliforniju stigla ZIMSKA OLUJA nakon najvećih požara u istoriji: Kuće pomerene iz temelja, voda nosi mulj i krš, najmanje 6 mrtvih (VIDEO)

Zimska oluja pogodila je danas južnu Kaliforniju donoseći rekordne kiše toj američkoj državi, pri čemu je šest osoba poginulo, a kuće u klizištima pomerene iz temelja, dok voda nosi mulj i krš sa brdovitih područja kroz naselja do ključne saobraćajnice u toj oblasti.

– Beživotna tela dve osobe pronađena su tokom spasilačkih operacija u naselju Montesito, severozapadno od Los Anđelesa – rekao je zvaničnik vatrogasne službe Dejv Zaniboni, prenosi AP.

Više kuća je uništeno, dok je neizvesna sudbina stanovnika naselja do kojih je teško dopreti zbog oborenih stabala i dalekovoda.

Putevi su blokirani, zbog čega su helikopteri korišćeni čak i tokom oluje, a hiljade ljude ostalo je bez struje.

– Sprovodimo više spasilačkih operacija. Biće ih još – rekao je Zaniboni, navodeći da su neki od spasenih ljudi bili zatrpani muljem.

Ekipe rade na raščićavanju krša sa puteva u široj oblasti Los Anđelesa.

Nalozi za evakuaciju izdati su u ponedeljak, jer su meterolozi prognozirali klizišta na brdima gde su dosad najveći požari u Kaliforniji besneli prošlog meseca.

Prva značajna oluja ove sezone donela je većem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kišne padavine zabeležene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoće s jakim vetrovima mogao da donese Los Anđelesu veću količinu kiše nego što je palo u proteklih 10 meseci ukupno.

Pogledajte video:

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …