Home / AKTUELNO / U NEMAČKOJ DONETA OŠTRA OGRANIČENjA ZA NEVAKCINISANE..!

U NEMAČKOJ DONETA OŠTRA OGRANIČENjA ZA NEVAKCINISANE..!

Kancelarka Angela Merkel najavila je u saveznom izvršnom odboru CDU-a da će postojati „ozbiljna ograničenja za nevakcinisane ljude“ izvan 2G modela.

Prema informacijama medija, ona je izuzetno zabrinuta zbog eksponencijalnog rasta zaraza.

Na primer, ne mogu se isključiti svakodnevni testovi na radnom mestu za nevakcinisane osobe. Takozvano 2G pravilo već se primenjuje u brojnim oblastima javnog života u Nemačkoj. Pristup imaju samo oni koji su vakcinisani protiv koronavirusa ili oni koji su se oporavili od virusa. Kako RTL i NTV jednoglasno izveštavaju, uskoro bi se moglo razgovarati čak i o strožim pravilima od 2G.

Shodno tome, kancelarka Angela Merkel je jasno najavila „oštra ograničenja za nevakcinisane ljude“ u izvršnom komitetu CDU. Rečeno je da je dominantna tema na sastanku bila situacija sa koronom. Navodno je, pored saveznog kancelara, situaciju sa pandemijom prokomentarisao i izvršni ministar zdravlja Jens Špan.

Prema izveštaju NTV-a, i Merkelova i Špan nisu isključili svakodnevne testove na radnom mestu za nevakcinisane ljude. Ograničenja bi stoga mogla ići dalje od 2G modela. Prema RKI, beleži se sedmodnevni porast broja zaraženih širom Nemačke. U ovoj zemlji se oko 67 odsto stanovništva, odnosno 55,5 miliona ljudi, smatra potpuno vakcinisanim protiv koronavirusa.

Proteklih dana vršilac dužnosti saveznog ministra zdravlja Špan je pozvao na dopunske vakcinacije kako bi se zaštitili od virusa SARS-CoV-2 u predstojećoj zimi.

Savezne države bi sada trebalo da o tome obaveste sve starije od 60 godina, prema nacrtu odluke savezne vlade za konferenciju saveznih ministara zdravlja krajem nedelje. Pored toga, dopunske vakcinacije bi „u osnovi mogle biti ponuđene svim ljudima koji ih žele šest meseci nakon što je prva serija vakcinacija završena“.

Stalna komisija za vakcinaciju preporučuje „buster dozu“ za sada samo za sve starije od 70 godina i rizične grupe. Revakcinisati treba samo one mlađe od 70 godina koji su davno vakcinisani.

Prema nacrtu rezolucije savezne vlade za Konferenciju ministara zdravlja, ustanove za negu takođe su u obavezi da obezbede koncepte testova za jesen i zimu. Oni bi trebalo da „obezbede obavezne testove za osoblje najmanje dva puta nedeljno bez obzira na status vakcinacije“, navodi novinska agencija DPA ​​iz nacrta.

Može se desiti da se tim pitanjem ponovo mora baviti bez obzira na formiranje vlade, rekla je Merkelova, koja je trenutno samo na funkciji. Porast broja je „veoma zabrinjavajući“.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …