Home / AKTUELNO / U PRIPREMI PROGRAM GDE SU GRAĐANI OBAVEZNI DA PRIJAVE SVOJU LOKACIJU U ROKU OD 15 MINUTA- U SUPROTNOM VAM ŠALJU POLICIJU!

U PRIPREMI PROGRAM GDE SU GRAĐANI OBAVEZNI DA PRIJAVE SVOJU LOKACIJU U ROKU OD 15 MINUTA- U SUPROTNOM VAM ŠALJU POLICIJU!

Vlada australijske države Južna Australija trenutno ispituje sistem, prema kom bi građani bili obavezni da prijave svoju trenutnu lokaciju, tako što bi snimili fotografiju samih sebe, posredstvom vladne softverske aplikacije. Ne učine li to u roku od 15 minuta po primljenom zahtjevu vlasti, prijeti im policijska istraga.

Vijest je objavio Atlantik, uz pitanje može li se Australija i dalje nazivati liberalnom demokratijom u svjetlu drakonskih ograničenja nametnutih stanovništvu.

Prema izvještajima, „vladina softverska aplikacija nasumično bi od građana tražila da u roku od 15 minuta pruže dokaz o svojoj trenutnoj lokaciji“.

Ako građanin odbije da prijavi svoju trenutnu lokaciju ili nije u stanju da to učini, po njega se upućuje policija.

„Nećemo im govoriti koliko često će se to dešavati i kada, moraju odgovoriti u roku od 15 minuta na nasumičan zahtjev“, izjavio je predsjednik vlade Stiven Maršal.

(Summit news, Stanje stvari)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …