Home / AKTUELNO / U Siriju ušlo 300 američkih specijalaca, komandant odmah misteriozno ubijen..

U Siriju ušlo 300 američkih specijalaca, komandant odmah misteriozno ubijen..

rat-nato-vojska-usa-sad-amerika
Američki komandant američke vojske specijalnih jedinica ubijen je u severnoj Siriji od strane nepoznatih militanata, kažu lokalni izvori.

Komandant, koji je raspoređen u Tal Abiad, je pogođen u glavu i ubijen od strane nepoznatih napadača, piše Sham Times.

Arapski mediji su rekli da smrt neimenovanog komandanta vodi u haos između kurdskih snaga koje podržava SAD.

“Komandni centar američkih vojnih snaga u severnoj Raki i kurdske snage Jedinice narodne zaštite (YPG) su pokrenuli zajedničku istragu o incidentu,“ dodali su.

Kurdski izvori su rekli u subotu da je američka vojska rasporedila oko 300 svežih snaga u severnoj Raki u blizini granice sa Turskom.

“120 američkih vojnika je raspoređeno u severnom delu Tal Abiada. Takođe, 60 drugih vojnika je poslato u bazu u blizini sela Šabadek u blizini puta ka gradu Salouk,“ rekli su izvori.

“Baza u Šabadeku je kamp za obuku kurdskih boraca za rat protiv ISIL terorista na istočnim bojištima Rake do severnih obala reke Eufrat,“ dodali su izvori.

“U međuvremenu, više od 100 američkih vojnika je ušlo u Ein Isa preko nezakonito postavljene američke vojne baze u selu Karab Isk da koordiniraju operacijama kurdskih boraca i u međuvremenu čuvaju američke političke zvaničnike koji su poslati u Siriju da formiraju novu koaliciju, navodno za zauzimanje Rake,“ rekli su izvori.

Webtribune.rs

Check Also

UŽIVO: ISPRED SKUPŠTINE SVE VIŠE LJUDI, SPREMNI ZA BLOKADU SKUPŠTINE (VIDEO)

Ispred Narodnog parlamenta se već okupio znatno veći broj ljudi nego što je to bio …