Home / AKTUELNO / Ubijen Kimov polubrat: Izbegao smrt u sumnjivoj pucnjavi, a onda su mu presudile žene agenti otrovnim iglama!

Ubijen Kimov polubrat: Izbegao smrt u sumnjivoj pucnjavi, a onda su mu presudile žene agenti otrovnim iglama!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP
Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP
Kao bomba je u svetskim medijima odjeknula vest da je polubrat Kim Džong Una pronađen mrtav. Sumnja se da su ga ubile dve žene, agenti Severne Koreje, koristeći otrovne igle na aerodromu u Maleziji.

Kim Džong Nam (45) je najstariji sin diktatora Kim Džong Ila, a preminuo je na putu do bolnice nakon kolapsa na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Veruje se da su ga otrovale žene ubice, operativci Severne Koreje, koje su još uvek na slobodi, prenose mediji u Maleziji.

Policija je saopštila da je neidentifikovan čovek iz Severne Koreje umro na putu od aerodroma do bolnice. Navelu su takođe da njegov identitet nije potvrđen.

Nije dobio mesto naslednika jer je osramotio oca kada je uhvaćen sa lažnim pasošem Dominikanske Republike 2001. godine. Tom prilikom je hteo da uđe u Japan kako bi posetio Dizniled, prenosi Dejli Mejl.

Njegova majka je bila prva ljubavnica Kim Džong Ila, a njegov otac se plašio da bi Kim Džong Nam mogao da bude pretnja za naslednika trona Kim Džon Una.

Tokom 2014. godine izjavio je da je svestan da je njegov život u stalnoj opasnosti jer kritikuje režim svog mlađeg brata.

Pojedini izvori tvrde da je agent Severne Koreje pokušao da ubije Kim Džong Nama 2011. godine u Makau.

Tada je došlo do krvave pucnjave u kojoj su učestvovali telohranitelji, pa je Kimov polubrat uspeo da pobegne u drugi grad.

2015. godine je objavljeno da je severnokorejski lider svom polubratu dao posao u Ministarstvu spoljnih poslova Severne Koreje.

On je potvrdio da njegov posao uključuje pitanja vezana za Japan, pa je čak jednom prilikom posetio japansku školu.

Nagađa se da je čak Peking čuvao leđa Kim Džong Namu, jer su planirali da ga postave kao lidera Severne Koreje.

(Telegraf.rs)

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …