Home / AKTUELNO / UDARNA VEST- Britanska vojna laboratorija: Nemamo dokaze da su Skripalji otrovani „Novičokom” iz Rusije

UDARNA VEST- Britanska vojna laboratorija: Nemamo dokaze da su Skripalji otrovani „Novičokom” iz Rusije

Britanska vojna laboratorija je „Porton Daun”, koja se nalazi ssamo sedam kilometara od Solzberija, saopštila je da nije uspela da utvrdi da li nervni agens upotrebljen za trovanje britanskog špijuna Sergeja Skripalja potiče iz Rusije.

„Uspeli smo da identifikujemo da je to ‘novičok’, nervni agens vojnog tipa”, rekao je Skaj njuzu Geri Ejtkenhed, šef te laboratorije.

Po njegovim rečima, laboratorija nije mogla da ustanovi poreklo agensa, a dodao je da su britanske vlasti koristile druge izvore da bi došle do svojih zaključaka.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov već je povodom Ejtkenhedovog priznanja izjavio da će zvanični London morati da se izvini Moskvi. A i da objasne `evropskim partnerima` ono što su tvrdili Tereza Mej Boris Džonson.

Ejtkenhedu je bilo postavljeno i pitanje – da li je moguće da je „Novičok”, kojim su otrovani Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija, proizveden u njegovoj laboratoriji?

On se `kleo` da je to nemoguće i da je sve što se u njoj proizvede pod strogom kontrolom.

Kao što se vidi, uopšte nije odbacio mogućnost da se „Novičok” proizvodi u njegovoj laboratoriji i da se, možda, u njoj i čuva. Bar neke količine…

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …