Home / AKTUELNO / UDARNA VEST! KRIZNI ŠTAB USVOJIO NOVE MERE- EVO ŠTA VAS ČEKA VEĆ OD PONOĆI!

UDARNA VEST! KRIZNI ŠTAB USVOJIO NOVE MERE- EVO ŠTA VAS ČEKA VEĆ OD PONOĆI!

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona na kojoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija upravo je završena

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane. Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak 12.03. u ponoć.

Takođe, srednje škole biće onlajn i sledeće nedelje.

Pokrajinski sekretar Zoran Gojković, koji se obratio nakon sednice kazao je da je epidemiološka situacija vanredna, da imamo sada već jedan vremenski period blagog povećanja broja novih zaraženih ali da se očekujemo da će taj broj rasti.

– Ono što je dobro jeste da taj broj nije eksponencijalno izražen, to je većim delom posledica toga što nam je vakcinacija u toku i što veći broj građan poštuje mere. Vakcinacija se sprovodi kontinuirano. Imamo skoro 700.000 građana koji su revakcinisani i imamo negde oko 1. 850.000 vakcina koje su upotrebljene – kazao je Gojković.

On je rekao da je doneta odluka da predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …