Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: OBUSTAVLJAJU SE LITIJE U CRNOJ GORI!

UDARNA VEST: OBUSTAVLJAJU SE LITIJE U CRNOJ GORI!

Litije koje su održavane četvrtkom i nedeljom u Crnoj Gori se obustavljaju, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

„Obaveštavamo pravoslavne vernike i sve ljude dobre volje – učesnike krstonosnih litija, da će Mitropolija Crnogorsko-Primorska kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje poveren pravoslavni narod Božji ispoštovati odluku nadležnih državnih organa u vezi preteće epidemije, saopšteno je u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj“, navodi se u saopštenju.

„S tim u vezi, Mitropolija će do prestanka tih mera privremeno obustaviti održavanje litija četvrtom i nedeljom, ali ćemo se moliti Bogu Iscelitelju svake bolesti i nemoći za zdravlje svih u Crnoj Gori i isceljenje obolelih u svetu.

O daljim koracima vernici i javnost će biti blagovremeno obavešteni“, navodi se u saopštenju, a prenosi Sabornik.net.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su vernima i svima ljudima dobre volje uputili reči utehe i ohrabrenja uz podsećanje da su se kroz istoriju Crkve i ljudskog roda pojavljivale brojne i slične ovoj epidemije i bolesti, ali da su one sa molitvom i Božjom pomoći prevazilažene i isceljivane te da nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta.

(B92)

Check Also

OVO SE SPREMA I SRBIMA! NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLjA: NEMCI ĆE DO KRAJA ZIME BITI „VAKCINISANI, IZLEČENI ILI MRTVI“

Nemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je da će svi biti vakcinisani ili podleći koronavirusu …