Home / AKTUELNO / UDARNA VEST! ODLAŽE SE SEDNICA SKUPŠTINE I GLASANJE ZA PREMIJERA! SNS u problemu!

UDARNA VEST! ODLAŽE SE SEDNICA SKUPŠTINE I GLASANJE ZA PREMIJERA! SNS u problemu!

vucic

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera.

Kako „Blic“‘ekskluzivno saznaje, zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

U toku dana je, prema našim saznanjima, održana i sednica beogradskog odbora SNS-a. Ove informacije za „Blic“ je potvrdio i Nebojša Stefanović.

– Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine.

Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić – navodi Stefanović za „Blic“.

On dodaje da će se zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

– Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Slupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda – naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, „jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću“.

(Agencije)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …