Home / AKTUELNO / UDARNA VEST! RADIO SLOBODNA EVROPA: SVE JE VEĆ DOGOVORENO- EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI ŠESTOG DANA POSLE IZBORA..

UDARNA VEST! RADIO SLOBODNA EVROPA: SVE JE VEĆ DOGOVORENO- EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI ŠESTOG DANA POSLE IZBORA..

Dogovori narodu iza leđa se nastavljaju. Svi ćute a predsednik države u izbornoj kampanji neprestano priča o izmeni Ustava, referendumu o odricanju od Kosova, podeli Kosova, da bismo od agencije “Radio slobodna Evropa” i Ričarda Grenela danas saznali da je već dogovoren sastanak u Sjedinjenim Državama o statusu Kosova i to samo 6 dana posle izbora.

Ričard Grenel (Richard Grenell), specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije, objavio je da je od Vlada Kosova i Srbije dobio uveravanja da će privremeno zaustaviti kampanju za povlačenje i traženje članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.

Uz poruku „Sjajne vesti“ (Great news) Grenel je, na Tviteru dodao, „kako bismo se 27. juna sastali u Vašingtonu, u Beloj kući, radi razgovora o dijalogu“.

On je dodao da ako bilo koja strana bude nezadovoljna razgovorima 27. juna, “oni će se vratiti status kvou nakon što napuste Vašington. Kao što stalno govorimo, moramo najpre ostvariti napredak u ekonomskom rastu. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima”.

Sastanku u Beloj kući sa kosovske strane će prisustvovati predsednik Hašim Tači i premijer Avdulah Hoti.

Tači je na Tviteru pozdravio poziv za obnovu dijaloga “pod rukovodstvom predsednika Donalda Trampa i Specijalnog izaslanika Ričarda Grenela”.

Premijer Hoti je naveo da su koorinirane aktivnosti “sa našim partnerima, pre svega američkom vladom i Ričardom Grenelom donele prve rezultate, primoravajući Srbiju da odustane od kampanje za povlačenje nezavisnosti Kosova”.

On je dodao da je dijalog ključni korak ka “normalizaciji odnosa i uzajamnom priznanju”.

(Radio slobodna Evropa)

Check Also

UDARNO! INSPEKCIJA POVLAČI VAŽNU NAMIRNICU! JEDEMO PROIZVOD KOJI UOPŠTE NIJE ZA ISHRANU!

Već deset dana veterinarska inspekcija povlači sa tržišta med tri najveća proizvođača i distributera u …