Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: Saslušan novinar koji je misteriozno nestao- Evo šta je Stefan Cvetković rekao policiji..

UDARNA VEST: Saslušan novinar koji je misteriozno nestao- Evo šta je Stefan Cvetković rekao policiji..

Novinar Stefan Cvetković, čiji je nestanak prijavljen u noći između srede i četvrtka, tvrdio je u petak u prostorijama Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije da su ga otele nepoznate osobe, čija lica nije video.

Pretili su mu, ali ga nisu tukli. Interesantno je, međutim, da je Cvetković pronađen na ulici kada je izlazio iz kuće, nedaleko od njegovog doma.

– Tvrdio je da su ga iz automobila izvukle nepoznate osobe sa „fantomkama“ i da prema njemu nisu bili grube. Nisu ga tukli, niti je gladovao. Analiza tragova na njegovom ručnom časovniku, pronađenom pored napuštenog vozila, nije pokazala DNK druge osobe. Ni u kolima, prema dosadašnjim rezultatima analiza, nema sumnjivih tragova – priča izvor „Večernjih Novosti“.

Prema operativnim saznanjima, Cvetković je pre desetak dana bio u Prištini u društvu poznatog biznismena iz istočne Srbije. S njim je, neposredno pre misterioznog nestanka, najviše komunicirao, što direktno što kroz poruke.

Određene razgovore imao je i sa telefonskim brojem koji je lociran u Prištini, a zabeleženi su i razgovori sa nepoznatim osobama iz Makedonije.

Od trenutka kada je prijavljen njegov nestanak, svi Cvetkovićevi telefoni su bili pogašeni, a ima ih nekoliko. Tokom operativnog rada, presretnuto je nekoliko razgovara osoba s kojima je održavao kontakt, čija je suština bila da je on živ i zdrav, odnosno da mu se ništa nije dogodilo.

– On ima priču da mu je prećeno zbog saznanja koje je izneo o ubistvu Olivera Ivanovića, pa da su ga čak i oteli ljudi koji su upleteni u taj zločin. Navodno, plan je bio da ga prebace u Rumuniju. Njegov iskaz je pun „rupa“, ali sve proveravamo.

Policija, u saradnji sa BIA, pokušava da rekonstruiše ceo slučaj, kao i sve aktere. Posebno su im interesantni oni koji su smislili ceo ovaj plan sa nestankom Cvetkovića. Da li je u sve ovo upleten pomenuti biznismen i kakvu je ulogu imao, javnost će uskoro biti obaveštena.

Cvetkovićevi roditelji, inače, posle saznanja da im je sin pronađen živ nedaleko od kuće, nisu bili mnogo raspoloženi za razgovor s novinarima. Kratko su ponovili da nisu znali gde je bio prethodnih tridesetak sati, ali im je laknulo. Kako kažu, nisu upoznati s njegovim profesionalnim radom, jer ih je štitio time što im ništa nije govorio.

Cvetkovićev blizak prijatelj, koji je prethodnog dana davao iskaz u policiji o njegovom nestanku, otkrio je za naš list da je Stefanu neki policajac pre desetak dana, kada se vratio sa Kosova, nudio 24-časovno obezbeđenje, iako im nije prijavljivao da mu je iko pretio.

– Očigledno da znaju da je Stefan u opasnosti, pa na taj način žele da ga zaštite. On je to odbio, jer nije želeo da mu ograničavaju kretanje. Koliko znam, nije se osećao ugroženim – tvrdi Cvetkovićev prijatelj s kojim smo razgovarali dok se još nije znala sudbina nestalog novinara.

(Večernje Novosti)

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …