Home / AKTUELNO / UDARNA VEST! ŠEŠELJ: PO ZAKONU, DRŽAVA NEMA PRAVA DA FRILENSERIMA NAPLATI POREZ PET GODINA UNAZAD! OVO JE GLAVNI RAZLOG..

UDARNA VEST! ŠEŠELJ: PO ZAKONU, DRŽAVA NEMA PRAVA DA FRILENSERIMA NAPLATI POREZ PET GODINA UNAZAD! OVO JE GLAVNI RAZLOG..

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je nemoguće naplatiti zastarela komunalna dugovanja građanima, jer je “po Ustavu i pravnom poretku Srbije to nemoguće”.

Mediji su prošle nedelje objavili da će sudovi proslediti javnim izvršiteljima blizu milion predmeta koji se odnose na dugovanja građana za komunalne usluge i tada je najavljeno da su to predmeti koji su stari između 15 i 20 godina.

Šešelj je na konferenciji za novinare kazao da je Zakon o obligacionim odnosima propisao rokove zastarevanja, te da ona nekada mogu da budu godinu dana ili tri godine, ali da “apsolutna zastarelost” nastupa posle 10 godina i onda se komunalna dugovanja ne mogu naplatiti.

“Institucija zastarelosti je uvedena radi pravne sigurnosti građana, jer su građani mnogo važniji od državnih organa”, rekao je Šešelj i dodao da bi nepoštovanje tog Zakona pokazalo “slom pravnog sistema i hajku protiv naroda”.

On je kazao da država treba da stane na stranu građana, “a ne neažurne administracije”.

SRS smatra da građane treba informisati da ne bi platili “zastarelu obavezu, jer onda nema načina da im se uplaćeni novac vrati”.

Takođe je kazao da država zakonski nema prava ni frilenserima da naplati porez “pet godina unazad”.

Prema njegovim rečima, Zakon o oporezivanju frilensera stupio je na snagu u januaru, pa je nemoguće oporezivati ono što je bilo pre pet godina.

“Može se naplatiti samo od januara ove godine”, rekao je Šešelj.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …