Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: VELIKA EKSPLOZIJA RUSKE RAFINERIJE U REPUBLICI SRPSKOJ

UDARNA VEST: VELIKA EKSPLOZIJA RUSKE RAFINERIJE U REPUBLICI SRPSKOJ

Mogući uzrok jake eksplozije koja je sinoć oko 21.30 časova odjeknula u Rafineriji nafte u Brodu u Republici Srpskoj, a u kojoj je nakon eksplozije urušeno postrojenje 04, usled čega je radnik rafinerije Ljubo Patković izgubio život, a deset radnika povređeno, jeste i diverzija.

Službena komisija koja je formirana već je pristupila istraživanju uzroka incidenta i određivanju razmera posledica havarije.

Načelnik Opštine Brod Ilija Jovičić je izjavio medijima u Republici Srpskoj da je situacija pod kontrolom, da nije istina da su nadležne službe naredile građanima koji žive u blizini Rafinerije da se sklone, zbog štetnih čestica iz oblaka dima.

Jovičić je rekao agenciji Srna da je nakon sinoćne eksplozije u Rafineriji vatra brzo ugašena i da je treća smena ušla u pogone da radi sa jednim časom zakašnjenja.

U bolnici Sveti apostol Luka u Doboju, primljeno je šest pacijenata koji su povređeni u eksploziji, od kojih je pet sa lakšim povredama zadržano na opservaciji, dok je jedan pušten kući, rekao je doktor Zoran Blagojević.

Iz policije je saopšteno da je jutros počeo uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Ukoliko se utvrdi da je uzrok eksplozije u Rafineriji nafte Brod diverzija, to bi se moglo okarakterisati kao klasičan teroristički čin.

U Brodu se sa nestrpljenjem očekuju rezultati rada službene komisije koja je formirana da sprovede istragu.

Vlasnik Rafinerije nafte u Brodu je ruska kompanija „Zarubežnjeft“.

(Srna,Alo)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …