Home / AKTUELNO / UDARNO! 10.000 RUSKIH VOJNIKA PREPLAVILO JAPANSKO MORE! EVO ŠTA SE DEŠAVA!
web-tribune.com

UDARNO! 10.000 RUSKIH VOJNIKA PREPLAVILO JAPANSKO MORE! EVO ŠTA SE DEŠAVA!

Velike vojne vežbe Rusije u kojima učestvuje 10.000 vojnika počele su u vodama Japanskog mora, na Sahalinu i Kurilskim ostrvima.

Na ostrvima Sahalin, Iturup i Kunašir, kao i u akvatoriju Japanskog mora, počela je vežba u kojima učestvuju jedinice korpusa Istočnog vojnog okruga i Pacificke flote, navedeno je u saopštenju.

Vežba se održava pod ličnim rukovodstvom komandanta Istočnog vojnog okruga, general-potpukovnika Sergeja Sevrjukova, preneo je portal Sputnjik.

Prema podacima pres-službe, vežbe predstavljaju jednu od faza provere operativne i borbene pripreme vojske u letnjem periodu obuke. Tokom manevara, vojska će uvežbavati kako da osigura vojnu bezbednost Rusije na istočnim granicama.

Polazna tačka vežbi na Dalekom istoku je osmišljena tako da u osnovi leži konfrontacija između dve koalicije zamišljenih država.

Tokom realizacije praktičnih akcija predviđeno je izvođenje pomorskog i taktičkog desanta, prenela je pres-služba.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ratni brodovi Pacifičke flote Rusije, zajedno s mornaričkom avijacijom, prvi put u savremenoj istoriji izveli vežbe u centralnom delu Tihog okeana.

Istovremeno, portal “Drajv” je pisao da vojne vežbe ruske ratne mornarice “nedaleko od Havaja” tokom koje je simulirano uništavanje protivničkih nosača aviona predstavljaju pretnju bez presedana za Sjedinjene Američke Države.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …