Home / AKTUELNO / UDARNO! Nemačka spremila 100 milijardi za naoružanje! Ovo se dešava (VIDEO)

UDARNO! Nemačka spremila 100 milijardi za naoružanje! Ovo se dešava (VIDEO)

Lavovski deo specijalnog fonda od 100 milijardi evra koji Nemačka planira da izdvoji za obnovu svoje vojske nakon ruske invazije na Ukrajinu pripašće vazduhoplovnim snagama, navodi se u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Dokumentom je predviđeno da se 40,9 milijardi evra potroši na razvoj i kupovinu, uključujući nabavku ratnih aviona lovaca tipa Eurofajter i F35, kao i izgradnju svemirskog sistema za rano upozoravanje.

Od preostalog novca 19,3 milijarde evra namenjeno je mornarici, još 16,6 milijardi evra za kupovinu novih brodova i podmornica, kao i razvoj naslednika pešadijskog borbenog vozila tipa Marderin, naveden je u dokumentu.

Nemačka će Grčkoj isporučiti borbena vozila pešadije kako bi vlada u Atini mogla da preda Ukrajini oružje sovjetskog tipa, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

– Mi ćemo Grčkoj obezbediti nemačka borbena vozila pešadije – poručio je Šolc novinarima posle dvodnevnog samita lidera EU u Briselu i dodao da je postigao sporazum sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija, nemački kancelar nije izneo nikakve detalje o tome kakva će borbena vozila pešadije Berlin predati Grčkoj, niti kakvo će oružje Atina predati Kijevu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …