Home / AKTUELNO / UDARNO! PREKINUT DOTOK GASA U SRBIJU- NOVI SAD BEZ GREJANjA I TOPLE VODE..

UDARNO! PREKINUT DOTOK GASA U SRBIJU- NOVI SAD BEZ GREJANjA I TOPLE VODE..

Bugarski operater gasne mreže Bulgartransgaz saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku, posle pucanja gasovoda u blizini sela Vetrino na severoistoku zemlje, prenosi Rojters.

Britanska agencija podseća da Bugarska transportuje ruski gas preko svoje gasne mreže u Srbiju i Mađarsku.

Nesreća, koja je prijavljena u 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, zaustavila je i dotok gasa ka Rumuniji, ali je on delimično obnovljen jutros posle 8 sati.

Kompanija je u saopštenju navela da je usled pukotine nastala samo materijalna šteta i da su timovi već na licu mesta i rade na popravci gasovoda.

Novi Sad bez grejanja i tople vode

Usled havarije na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke prirodnog gasa jutros od 6 časova, Javno preduzeća „Srbijagas“ u potpunosti je obustavilo isporuku prirodnog gasa Javnom komunalnom preduzeću „Novosadska toplana, saopšteno je iz tog preduzeća.

Obustava isporuke uzrokovala je prekid u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za sve korisnike usluga Novosadske toplane.

„Normalizacija u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike usluga Novosadske toplane uslediće nakon normalizacije isporuke prirodnog gasa i stabilizacije tehničkog sistema Novosadske toplane“, saopštili su iz tog preduzeća.

Istovremeno i sarajevski portal Klis prenosi da je kompanija Energoinvest saopštila je da je jutros od 4 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku, čime je poremećen normalan dotok gasa u BiH.

„Otklanjanje kvara je u toku, ali još nije poznato kada će biti normalizovano snabdevanje“, prenosi portal Kliks.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …