Home / AKTUELNO / UHAPŠENA „SMAJLI MAFIJA“ U BEOGRADU: Pogledajte šta su policajci pronašli kod njih! (VIDEO)

UHAPŠENA „SMAJLI MAFIJA“ U BEOGRADU: Pogledajte šta su policajci pronašli kod njih! (VIDEO)

srbija- specijalci- policijaPostoje osnovi sumnje da su sa radnicima nekoliko menjačnica dogovorili kupovinu deviza, a potom van poslovnih prostorija menjačnica, obavili zamenu oko 62.500.000 dinara za devizni novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, čiji se članovi sumnjiče da su, u septembru prošle godine, oštetili više menjačnica, tako što su prilikom kupovine deviza u svežanj dinarskih novčanica umesto novca stavljali komade papira.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela prevara uhapšeni su F.D. (35), D.Đ. (48), B.B. (33), V.N. (61) i V.B. (20).

Postoje osnovi sumnje da su sa radnicima nekoliko menjačnica dogovorili kupovinu deviza, a potom van poslovnih prostorija menjačnica, obavili zamenu oko 62.500.000 dinara za devizni novac.

Pošto je razmena obavljena, radnici su po dolasku u menjačnicu, utvrdili da se u torbama ne nalazi original dinarski novac, već da se u svakom svežnju, na vrhu i dnu, nalaze novčanice od 500, 1.000, 2.000 i 5.000 dinara, a između isečeni komadi papira, dimenzije oreginalnih dinarskih novčanica, na kojima je na zadnjoj strani bilo odštampano „kreativna radionica“, a na prednjoj „smajli“.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …