Home / AKTUELNO / Uhapšeni Škaljarci brutalniji od Zemunaca: Sve o klanu koji se tereti za pokušaj atentata na Vučića i ubistvo Saleta Mutavog (VIDEO)

Uhapšeni Škaljarci brutalniji od Zemunaca: Sve o klanu koji se tereti za pokušaj atentata na Vučića i ubistvo Saleta Mutavog (VIDEO)

Više pripadnika najbrutalnijeg crnogorskog Škaljarskog klana uhapšeno je juče u restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu. Čak i u kriminalnom miljeu pripadnike ove skupine bije glas da su okrutniji i od Zemunaca.
Foto - Ilustracija: Profimedia, Pixabay
Foto – Ilustracija: Profimedia, Pixabay
Terete se za niz ozbiljnih zločina: likvidacije, pokušaj atentata na Aleksandra Vučića, reketiranje i trgovinu narkoticima.

Škaljarci su na velika vrata ušli tiho, nenadano, niotkud i postali noćna mora domaće, regionalne i svetske policije. Pomenuti klan važi za jedan od najbrutalnijih trenutno.

Smatra se da su nastali kao produkt državnih službi, pripisuje im se više od 20 nikad razrešenih ubistava iz devedesetih i veruje se da imaju najbolje veze sa južnoameričkim narko-kartelima.

Nekako logično, imaju veze s ljudima iz sveta biznisa, politike, ali i policije.

Nekada je Škaljarski zajedno sa Kavačkim klanom, bio jedan mafijaški klan, ali nakon nestanka 200 kg kokaina u španskoj luci Valensija počeo je krvavi rat koji se protezao sve do južne Afrike. Navodno je jedan od pripadnika klana uzeo robu kao vid naplate što se o njemu za vreme dok je bio u zatvoru nisu brinuli na način na koji je on smatrao da treba. Od tada počinje „klanje“.

KO VODI ŠKALJARCE I KOLIKO SU MOĆNI

Likvidacije izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka, koja je garancija uspeha. Pale automobil i ostavljaju pušku u njemu – to je potpis Škaljarskog klana.

Sumnja se da upravo Škaljarski klan stoji iza ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, jednog od vođa navijača Partizana, koje se dogodilo u oktobru prošle godine. Način izvršenja likvidacije podseća na njihov.

UBILI SALETA MUTAVOG ZBOG ŠAMARA?

Kao mogući motiv ubistva pominje se i to što je nekoliko dana pre ubistva Stanković, opalio šamar Filipu Koraću, pripadniku Bojovićevog klana.

Jovica Vukotić, vođa Škaljaraca, navodno je pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji se vode kao najmoćniji ljudi u srpskom podzemlju.

Tri meseca kasnije pripisano im je i ubistvo Milomira Jovanovića, u javnosti poznatog kao kum Dejana Stojanovića Keke, jednog od najvećih dilera u Novom Beogradu.

U akciji koju je srpska policija sprovela juče u Beogradu u restoranu Durmitor uhapšeno je 10 Škaljaraca: Aleksandar J, Milan P, Ilija Z, Mališa V, Nemanja B, Mitar M, Miloš N, Marko P, Nemanja N. i Zvonimir K., među njima, ipak, nema Vukotića.

Voša Škaljaraca se relativno skoro stvorio u Kotoru, sa bogatstvom koje se procenjuje na stotine miliona evra.

Taj novac je napravio napolju, van Crne Gore, preprodajom droge, jer Škaljarci isključivo rade sa drogom. Kada je njemu i njegovoj ekipi uskraćen manevarski prostor po Evropi, došli su kući, u rodni Kotor, jer je većina momaka iz ekipe iz Kotora i tu su počeli problemi koji su nastali preko u poslu sa drogom.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …