Home / AKTUELNO / UKLETA SUDBINA DOKTORKE DUŠANKE(29) IZ NIŠA: Pokušavala da spasi malog Njegoša koji se utopio u kanalu, sutradan je ubijena..

UKLETA SUDBINA DOKTORKE DUŠANKE(29) IZ NIŠA: Pokušavala da spasi malog Njegoša koji se utopio u kanalu, sutradan je ubijena..

Doktorka Dušanka Andrejević (29) u nedelju po podne bezuspešno je pokušala da spase život malom Njegošu Rakiću (9), koji se utopio u kanalu, a dan kasnije zbog ljubomore ju je ubio bivši momak Nemanja Vićentijević (28). Njegoš je u ponedeljak sahranjen u rodnom Župču, a Dušanka juče na groblju u Nišu.

policija- uviđaj 1

Više stotina ljudi ispratilo je juče na niškom Novom groblju Dušanku Andrejević. Među njima je bio i mladić s kojim je planirala da zasnuje brak. Najteže je bilo majci Radmili, ocu Ratomiru i Dušankinim sestrama. Posmrtno slovo držao je je direktor Zdravstvenog centra u Mitrovici Milan Ivanović.

– Na svojim rukama, uplakana, Dušanka je u nedelju prenela malog Njegoša do kola Hitne pomoći. Činila je i što se moglo i što nije da ga spase, vrati u život. Veoma je bila potresena zbog svega toga – kaže doktorka Lena Radosavljević, upravnica Doma zdravlja u Zubinom potoku.

Dom porodice Rakić ispunjen je tugom. Zadesila ih je strašna tragedija.

– Njegoš je bio dete kakvo se retko rađa. Mali još, a znao je sve – od popravke kamiona do toga da napravi pitu, umesi hleb, skuva kafu, uključi veš-mašinu. Vredan, radan, odgovoran. Ali Bog dao, Bog uzeo. Doktorku smo svi znali, cenili, uvek spremna da pomogne – priča deda Tihomir.

Rakići su i juče premotavali film nedeljnog popodneva, kad je voda u kanalu Ibar-Lepenac, iznad same kuće Rakića, odnela Njegoša.

500Dušanka Andrejević

– Došao je, doneo mi cveće, poljubio me i rekao: “Majka, srećan ti 8.mart”, i izašao. Majka ga više nije videla – kroz suze govori Njegoševa mati Jadranka.

Niko od Rakića nije mogao da objasni zašto je Njegoš ostavio patike i u papučama otišao da peca.

– Skliznuo je niz betonski zid koji je pokriven snegom i upao u vodu koja ga je nosila 300 metara. Nije imao nikakve šanse da bude spašen – kaže deda Tihomir i dodaje da bi nekao trebao da odgovara zbog toga što je kanal bio otvoren.

(Telegraf.rs)

Check Also

UDARNA VEST! OD PETKA NOVE STROGE MERE- VIKENDOM POLICIJSKI ČAS!

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim …