Home / AKTUELNO / UNIŠTAVANJE DOKAZA? Dan nakon BRUTALNOG UBISTVA NOVINARA Saudijci palili dokumenta u dvorištu konzulata! (VIDEO)

UNIŠTAVANJE DOKAZA? Dan nakon BRUTALNOG UBISTVA NOVINARA Saudijci palili dokumenta u dvorištu konzulata! (VIDEO)

Turska televizija „A Haber“ objavila je snimak na kojoj se vidi kako zaposleni konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu spaljuju dokumente i to samo dan pošto je novinar Džamal Kašogi ušao u zgradu konzulata.

Nakon toga se vodio kao „nestao“, da bi tek pre neki dan Saudijska Arabija priznala da je slučajno ubijen u konzulatu nakon tuče.

Snimci su navodno nastali u neposrednoj blizini konzulata, u kompleksu Levent u Istanbulu. Prikazuju trojicu muškaraca kako pale papire u kanti za smeće.

Juče je objavljeno da se operativac iz 15-članog tima, koji se sumnjiči za smrt saudijskog novinara, obukao u Kašogijevu odeću što se vidi na snimcima koje su nadzorne kamere u Istanbulu zabeležile na dan kada je Kašogi ubijen, javlja Si-En-En pozivajući se na visokog turskog zvaničnika.

Američka televizija došla je do, kako navodi, ekskluzivnih snimaka nadzornih kamera u okviru istrage turske vlade, a na kojima se vidi kako dotični muškarac u Kašogijevoj odeći, s lažnom bradom i naočarima, izlazi iz konzulata na zadnja vrata, četiri sata pošto je u konzulat ušao na glavna vrata.

Turske vlasti sprečene u pretrazi parkiranog saudijskog diplomatskog automobila u Istanbulu, zato što nisu dobile dozvolu konzulata Saudijske Arabije, prenosi Rojters.

Ranije tokom dana policija je u predgrađu Istanbula pronašla prakiran mercedes sa diplomatskim tablicama koji je, kako se navodi, bio parkiran ispred konzulata pre dve nedelje u vreme nestanka novinara Džamala Kašogija.

Turske i saudijske vlasti istražuju nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija (59), koji je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra i Istanbulu.

Saudijska Arabija, nakon što je prvobitno negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, u subotu je saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.

Turski mediji i pojedini zvaničnici navode da je kolumnistu „Vašington posta“ napalo 15 ljudi koji su mu odsekli prste i glavu. Telo Kašogija još nije pronađeno.

Pogledajte video:

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …