Home / AKTUELNO / Upozorenje meteorologa: Stiže nam snažno NEVREME, upaljen CRVENI meteoalarm! (VIDEO)

Upozorenje meteorologa: Stiže nam snažno NEVREME, upaljen CRVENI meteoalarm! (VIDEO)

munja- grom- oluja- nevreme 8Na području čitave Bačke danas je na snazi crvenoi meteoalarm, odnosno najopasnije vremenske prilike.

Ovo upozorenje je izdato zbog najavljenih velikih količina padavina, dok je narandžasti zbog grmljavine.

Nevreme će zahvatiti celu Srbiju, a narandžasti meteolarm na snazi je u Boegradu, Sremu, Pomoravlju i Bačkoj.

Kako se navodi u upozorenju RHMZ, tokom današnjeg dana zadržava se nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju obilne padavine, a pri grmljavinskim procesima i pojava grada i olujnog vetra.

Tokom večeri i noći grmljavinski procesi praćeni pljuskovima, gradom i olujnim vetra biće posebno intenzivni na području Banata, donjeg Podunavlja, kao i u Beogradu i okolini, gde se lokalno očekuje i preko 30 mm za 3 sata.

Snažno nevreme zahvatilo je sinoć Beograd u kasnim večernjim satima, što je usled ogromne količine padavina, dovelo do potopa na ulicama, a u pojedinim delovima grada i do prekida rasvete.

U Srbiji do 22. juna obilnije padavine

RHMZ upozorio je da se na području Srbije do 22. juna očekuju obilnije padavine, a tokom večeri i noći pljuskovi uz grmljavinu, grad i olujni vetar. Do kraja današnjeg dana biće nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se ocekuju obilne padavine, a uz grmljavinu pojava grada i olujnog vetra.

Nepogode će biti posebno intenzivne na području Banata, donjeg Podunavlja, kao i u Beogradu i okolini, gde se lokalno očekuje i preko 30 mm za tri sata.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 28. juna, biće pretežno sunčano i toplije, posle podne i uveče sa ređom pojavom kratkotrajnog pljuska i grmljavine.

Pogledajte video:


(Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …