Home / AKTUELNO / UPOZORENJE naučnika: Ako se desi ODRON na Kanarskim ostrvima, TALASI visine 24 metra će krenuti ka AMERICI!

UPOZORENJE naučnika: Ako se desi ODRON na Kanarskim ostrvima, TALASI visine 24 metra će krenuti ka AMERICI!

cunami- poplava- apokalipsa

Njujork, Boston i Majami bi mogli da budu pogođeni ogromnim talasom, dok bi turističke destinacije u Centralnoj i Južnoj Americi takođe mogle da se nađu na ovom udaru.

Dr Simon Dej kaže da bi klizište na Kanarskim ostrvima moglo da pošalje veliki talas preko Atlantika do Amerike, prenosi Express.co.uk.

Sve više nestabilan vulkan Kumbre Vieja mogao bi da izbaci ogroman komad zemlje, što bi izazvalo cunami sa smrtnim posledicama.

Iako bi ovaj talas mogao ozbiljno da naškodi i Velikoj britaniji i južnoj obali Irske, dr Dej smatra da bi pravu štetu napravio u gusto naseljenim gradovima na istočnoj obali SAD-a.

Sada je progovorio prvi put posle 15 godina, a priznaje da su svi dobro reagovali na njegove prognoze.

– Postojao je niz primedbi, ali su nezavisna istraživanja pokazala ono što sam i sam rekao. Bolje da se na vreme pripremimo – naveo je on.

U svom izveštaju navodi da će talasi visine 24 metra doći do Amerike ako se desi odron na Kanarskim ostrvima.

Razne organizacije poput Geološkog društva i Nacionalne okeanske i atmosferske administracije, sada ohrabruju stanovništvo da se pripremi za ovaj apokaliptični scenario, pošto je ovaj događaj verovatan.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …