Home / AKTUELNO / UPOZORENJE ŠEFA CIA, PUTIN SPREMAN NA NAJGORE: „VEOMA SMO ZABRINUTI“- OTKRIO ŠTA ĆE ŠEF KREMLJA URADITI AKO IZGUBI RAT

UPOZORENJE ŠEFA CIA, PUTIN SPREMAN NA NAJGORE: „VEOMA SMO ZABRINUTI“- OTKRIO ŠTA ĆE ŠEF KREMLJA URADITI AKO IZGUBI RAT

Bivši šef CIA, Viliijam Berns izjavio je da Putin može da pribegne upotrebi taktičkog ili nuklearnog oružja, ako se nastave neuspesi u Ukrajini.

Direktor CIA Viliijam Berns saopštio je danas da se pretnja da bi Rusi mogli upotrebiti taktičko ili nuklearno oružje manjeg dometa ne može olako shvatiti. Kako je istakao Berns, ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da pribegne upotrebi taktičkog ili nuklearnog oružja niskog prinosa u svetlu vojnih neuspeha u invaziji na Ukrajinu.

„S obzirom na potencijalni očaj predsednika Putina i ruskog rukovodstva, s obzirom na neuspehe sa kojima su se do sada suočavali, u vojnom smislu, niko od nas ne može olako da shvati pretnju koju predstavlja potencijalno pribegavanje taktičkom nuklearnom oružju ili nuklearnom oružju niskog prinosa“, kazao je on u četvrtak u govoru koji je održao na Univerzitetu Džordžija.

Kremlj je saopštio da je stavio ruske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti ubrzo nakon što je napad počeo 24. februara, ali Amerika nije videla „mnogo praktičnih dokaza“ stvarnog raspoređivanja koji bi izazvali veću zabrinutost, dodao je Berns, a prenosi „Gardijan“.

„Očigledno smo veoma zabrinuti. Znam da je američki predsednik Džo Bajden duboko zabrinut oko izbegavanja Trećeg svetskog rata, oko izbegavanja praga u kome nuklearni sukob postaje moguć“, kazao je.

Bivši direktor CIA Dejvid Petreus izjavio je da je priznanje Rusije da je njen vodeći brod „Moskva“ potonuo „redak trenutak istine“. „Iznenađen sam što su to priznali“, rekao je on za BBC.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …