Home / AKTUELNO / UPOZORENJE STIŽE I OD VICEPREMIJERA TURSKE: SAD i Rusija su došle do otvorenog suprotstavljanja, na pragu smo regionalnog ili svetskog rata!

UPOZORENJE STIŽE I OD VICEPREMIJERA TURSKE: SAD i Rusija su došle do otvorenog suprotstavljanja, na pragu smo regionalnog ili svetskog rata!

rat
Vicepremijer Turske Numan Kurtulmuš izjavio je da su SAD i Rusija došle do otvorenog suprotstavljanja što govori o tome da je na pragu regionalni ili čak svetski rat.

Govoreći o Siriji, on je ocenio da bilo kojem ratu koji se vodi rukama trećih lica u jednom trenutku dođe kraj, a trenutno se u Siriji upravo to i dešava, svi limiti su iscrpljeni, dok su SAD i Rusija došle do otvorenog suprotstavljanja.

„To ujedno znači da se nalazimo na pragu regionalnog ili svetskog rata“, istakao je Kurtulmuš.

Vicepremijer Turske je dodao da Sirija pripada Sirijcima, a Turska ne namerava da uči tamošnju vlast kako se vodi država. Međutim, to ne bi trebalo da rade ni sirijski predsednik Bašar el Asad, ni Rusija, ni Iran, kao ni SAD.

Govoreći o politici SAD na Bliskom istoku, Kurtulmuš je ocenio da sve što radi Vašington ne deluje kao deo dugoročnog plana, već kao ponašanje očajnika.

NEŠTO KRUPNO ĆE SE DOGODITI: RUSI POVLAČI SVE DIPLOMATE NA SVIM NIVOIMA U INOSTRANSTVU- Putin izdao naređenje: Vratite u domovinu sinove i ćerke i sve rođake koji žive na Zapadu!

(Sputnjik)

Check Also

ŠOK ZA NAPREDNJAKE! VUČIĆ SE POVLAČI U DECEMBRU? EVO KO BI MOGAO DA GA ZAMENI

Učlanjenje premijerke Ane Brnabić u Srpsku naprednu stranku moglo bi da bude okidač za opsežne …