Home / AKTUELNO / UVOD U HAOS?! SVAKI TREĆI NEMAC PRESTAJE DA VOZI- POČELO DA SE KRADE GORIVO..!

UVOD U HAOS?! SVAKI TREĆI NEMAC PRESTAJE DA VOZI- POČELO DA SE KRADE GORIVO..!

Nešto više od trećine nemačkih vozača planira da ostavi automobil kod kuće zbog enormnog skoka cena goriva na pumpama, prenosi agencija Dpa.

Naime, to su pokazali rezultati istraživanja objavljenog danas.

Kako prenosi agencija, novac je tu glavni faktor: 49 odsto ispitanika izjavilo je da želi da „skine nogu s gasa“ kako bi „uštedeli novac“. Za njih 16 odsto je očuvanje životne sredine razlog za takvu odluku, dok 14,9 procenata Nemaca želi da se više posvete vežbanju.

Prema rezltatima istraživanja, tri četvrtine ispitanika kaže da u izvesnoj meri zavise od svog automobila, delimično zbog nedostatka opcija u javnom transportu. Oko polovine vozača koristi auto najmanje pet puta nedeljno.

Rat u Ukrajini doneo je skok cena goriva do neslućenih nivoa u Nemačkoj, podseća agencija, jer benzin trenutno košta prosečno 2,09 evra za litar a dizel gorivo je 2,16 evra, prema podacima automobilskog udruženja ADAC.

Vozači sa manje skrupula mogli bi se čak okrenuti drugačijoj taktici kako bi smanjili izdatke za gorivo: krađi. „Može se pretpostaviti da će krađe učestati“, kazao je portparol Federalne asocijacije BGL za dpa. „Međutim, ne obaveštavaju nas o svakom slučaju jer se i retko prijavljuju takve krađe“, kazao je on.

(B92)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …