Home / AKTUELNO / UŽAS U VALJEVSKOJ BOLNICI: Otišao je na operaciju vena, a probudio se bez pola kože na leđima!

UŽAS U VALJEVSKOJ BOLNICI: Otišao je na operaciju vena, a probudio se bez pola kože na leđima!

Milisav Mitrović (63) iz Valjeva je otišao na operaciju vena u bolnici u Valjevu, a nije ni slutio da će se probuditi bez pola kože na leđima.

hirurzi- bolnica

Dok je bio pod anestezijom, njemu je nešto izgorelo leđa, krsta i predeo oko zadnjice.

– Probudio sam se u užasnim bolovima i sve me je peklo. Imao sam plikove koji su pucali i iz kojih je curila limfna tečnost. Da sam znao šta će mi se desiti, ne bih nikada došao da se operišem. Bolelo je, boli i dalje, ali ja muški izdržavam – rekao je Milisav.

Jovan Mitrović, Milisavov sin kaže da su pretrpeli agoniju.

– Otac je otišao u bolnicu 13. avgusta da operiše vene i da ugradi bajpas u preponu. Sutradan je operisan i što se tiče vena sve je prošlo u najboljem redu. Međutim, probudio se iz anestezije sa nesnosnim bolovima po leđima, pekla su ga i svrbela, ali lekari su to ignorisali. Tek kad je moj brat došao da ga vidi, okrenuo ga je i ostao u šoku! Sve mu je bilo naduto, crveno, u plikovima, prepuno opekotina koje pucaju i krvare – ispiračao je Jovan.

Skoro tri dana su jurili lekare, ali niko nije hteo da dođe.

– Užas šta se u ovoj bolnici dešava. Lekari jedino brinu da su im svi pacijenti na broju, a to šta kome treba i kako se ko oseća, njih ne zanima. Mom ocu tri dana niko nije pregledao rane, a tek kada sam našao vezu, došao je dr Vladan Stajić, koji ga je i operisao. Kad je video opekotine, i sam se zgrozio – priča Mitrović.

Uprkos tome što je tražio da priča sa lekarima koji su bili u operacionoj sali kada se nezgoda dogodila, svi su izbegavali razgovor.

– Kako nekog pitam za oca, tako ta osoba beži. Kao da žele da se sve zataška – priča Jovan i žali se da niko nije hteo da im da uput za Beograd.

S druge strane, u valjevskoj bolnici tvrde da nije reč o opekotinama, već da je kod Milislava Mitrovića došlo do retke alergijske reakcije na još neidentifikovan lek.

– Pacijent je imao takozvano osećanje pečenja kože, kao da je opečen. Međutim, ovakve pojave su karakteristične za jednu vrstu neželjene reakcije na lek koja se zove toksična epidermalna nekroliza ili Lejlov sindrom. Pacijent je zabrinut, ali da bismo potvrdili dijagnozu, po prestanku delovanja leka moramo ga pratiti jer je moguće da se promene pojavljuju i u narednih pet dana – rekli su iz valjevske bolnice i dodali, da su svi aparati bili ispravni.

(Telegraf.rs)

Check Also

NOVI HAOS U BELORUSIJI: PROTESTI SE PONOVO RASPLAMSALI- SPREMA SE I ONO ČEGA SE LUKAŠENKO NAJVIŠE PLAŠIO

U nedelju je istekao rok „narodnog ultimatuma“ koji je bivša predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska ranije …