Home / AKTUELNO / Uzbuna u Velikoj Plani zbog jezive ruske igrice „Plavi kit“: Dečak (13) se kasapio hemijskom

Uzbuna u Velikoj Plani zbog jezive ruske igrice „Plavi kit“: Dečak (13) se kasapio hemijskom

500

Ozloglašena ruska igrica Plavi kit koji navodi tinejdžere da se seku žiletom, ubadaju iglom, a na kraju i ubiju, uzela je svoju prvu žrtvu u Srbiji.

Dečak (13) iz Velike Plane sekao se hemijskom olovkom po ruci. Na sreću njegovi roditelji su na vreme primetili povrede i odvratili ga od bolesene igrice, a slučaj prijavili policiji.

Prvi slučaj samopovređivanja na koje navodi Plavi kit u Srbiji je otkriven nakon što su Z.V. i njegova supruga D.V. iz okoline Velike Plane prijavili policiji da su zatekli maloletnog sina s ogrebotinama po ruci.

– On je priznao da se isekao zbog igrice. Dečak je rekao da je od druga iz odeljenja čuo da ta igrica postoji, onda ju je instalirao na svom mobilnom telefonu – piše Srpski telegraf.

Prema njegovim rečima učinio je to iz znatiželje, a kako nije najbolje razumeo engleski jezik, na osnovu objavljenih fotografija koje su neka vrsta uputstva, video je šta treba da uradi. Na slici je bila ruka na kojoj su vidljive posekotine. Dečaj je shvatio da treba da uradi isto i povredio se.

Dečak je samo jedanput igrao igricu. Rekao je da nije sklon samoubistvu i da je povrede sebi naneo iz znatiželje. Srećom, neko u porodici je na vreme primetio povrede i na vreme reagovao.

Filip Budeikin (21), koji je osmislio bolesnu igru Plavi kit namenjenu samoubistvu labilne dece, priznao je zločine i kazao kako su njegove žrtve “biološki otpad” i da su bile srećne što će umreti i da on na taj način “čisti društvo”.

On se sada nalazi u zloglasnom zatvoru Kresti u Sankt Petersburgu.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …