Home / AKTUELNO / VARNICA KOJA ĆE ZAPALITI SVE! TOTALNA PANIKA NASTALA ŠIROM EVROPE- Le Penova: Biće potpuno demontirani!

VARNICA KOJA ĆE ZAPALITI SVE! TOTALNA PANIKA NASTALA ŠIROM EVROPE- Le Penova: Biće potpuno demontirani!

Marin Le Pen
Kandidat ekstremne desnice na izborima za predsednika Francuske, Marin Le Pen, izjavila je za poljske medije da ako pobedi na izborima, radiće zajedno sa liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim na tome da demontira Evropsku uniju.

– Ukoliko pobedim, počeću saradnju sa Kačinjskim da demontiramo EU. Smatram da možemo da sarađujemo u mnogo stvari – rekla je Marin Le Pen u intervjuu koji danas objavljuje poljski list Žečpospolita i dodala da će isto predložiti i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Sa Orbanom i Kačijskim, Marin Le Pen želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskom premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej.

– Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese – kazala je Le Penova.

Po njenoj oceni problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka.

Jaroslav Kačinjski tokom vikenda zalažio se za pomoć hrišćanskim izbeglicama iz Sirije, kao moralnu obavezu svakog poljskog katolika, međutim ni njih ne želi da primi već isključivo da im se pomaže na mestu u regionu u susednim zemljama u koje su se sklonili.

– Unija želi sankcije protiv država koje nisu prihvatile izbeglice i ne pristaju na njihovu preraspodelu.

Čak se pominje suma 250.000 evra kazne za svakog izbeglicu. To je ludilo. To mora da prestane – kazala je Marin Le Pen poljskom dnevniku.

Francuska ekstremistička desnica želi da pomogne poljskim vlastima i u sporu vlade premijerke Beate Šidlo sa Evropskom komisijom zbog reformi koje su sistemski ugrozile pravnu državu kao jednu od osnovih vrednosti EU, pre svega napada na nezavisnost Ustavnog suda ali i pretvaranja javnih medija u državne i čistki u državnoj upravi.

– Kritika kakva je formulisana protiv Poljske teško da nije mešanje u unutrašnje poslove zemlje – kazala je Marin Le Pen.

Spor Brisela i Varšave oko ugrožene pravne države zaoštrio se posle samita prošle nedelje, nakon reizbora bivšeg poljskog premijera iz sada opozicione Građanske platforme, Donald Tuska na dalje dve ipo godina na čelu Evropskog saveta uprkos tome što je Poljska po svaku cenu pokušala da reizbor sabotira.

Kačinjski je čvrsto računao da će uz Poljsku za čije „sabotiranje“ Tuska nisu pokazale nimalo razumevanja ni najbliži susedi Češka i Slovačka, stati i mađarski premijer Viktor Orban, a kada je i Mađarska kao i sve članice EU osim Poljske bila za Tuska izjavio je da ga je Orban razočarao.

(Tanjug)

Check Also

KINESKI EKSPERTI POSTAVILI ZAPANJUJUĆE PITANJE POSLE SLETANJA NA MESEC: “DA LI STE VI OVDE IKADA BILI”?

Uspešno sletanje na prirodni satelit Zemlje kineske svemirske stanice “Chang’e-4” dovelo je u pitanje verodostojnost …