Home / AKTUELNO / “VELIČANSTVENO“: Kineski predsednik oduševljen, zapadni mediji šokirani! (VIDEO)

“VELIČANSTVENO“: Kineski predsednik oduševljen, zapadni mediji šokirani! (VIDEO)

si-djinping-kina-srbija-so-i-pogacaSi Đinping -FoNet

Poseta kineskog predsednika Srbiji izazvala je veliku pažnju domaće javnosti ali i svih svetskih medija koji su opširno izveštavali.

Ono što je ipak prošlo najzapaženije kod kinesog predsednika, i po njegovi rečima ostavilo duboke utiske o snažnom prijateljstvu, bila je pratnja srpskim migova tokom ulaska predsedničkog aviona u vazdušni prostor Srbije.

Predsednik Kine izrazio svoje oduševljenje za ovakav gest domaćina i pohvalio privrženost Srbije Kini.

“Čim smo se našli iznad Srbije osetio sam snažno prijateljstvo, video sam vaše avione. Veličanstveno!,“ rekao je Si Đinping.

Iako protokolaran gest, naklon predsednika Kine srpskog gardi izazvao je brojne komentare, budući da se se Si Đinping poklonio duboko, što po kineskim običajima znali visoko poštovanje i veliku čast.

Ono što je pomalo iznenadilo zapadne novinare bila je za njih neočekivana ceremonija polaganja venca žrtvama NATO agesije u kineskoj ambasadi zajedno sa predsednikom Srbije.

Predsednik Srbije nije ostao dužan kineskom predsednuku, pa je tako Si Đinping dobio najvišlji orden Srbije, koji se dodeljuje samo predsednicima država, a čiji je takođe nosilac i ruski predsednik Vladimir Putin.

Pogledajte snimke:
(Oslobođenje)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …