Home / AKTUELNO / VILANDER ŠOKIRAO IZJAVOM: Uz Alija i Džordana, Đoković je najbolji sportista svih vremena, a veći je i od Nadala i Federera…

VILANDER ŠOKIRAO IZJAVOM: Uz Alija i Džordana, Đoković je najbolji sportista svih vremena, a veći je i od Nadala i Federera…

Bivši švedski teniser Mats Vilander uporedio je Novaka Đokovića sa najboljim sportistima svih vremena. A nekada nije bilo tako…

Sedmostruki grend slem šampion nije često hvalio Srbina, ali je posle US opena poručio da je verovatno bolji od Federera i Nadala.

Vilander je u kolumni za pariski sportski list „L’Equipe“ ocenio da je Đoković najbolji sportista kog je tenis ikada video, jedan od najboljih sportista na svetu.

– Stavio bih ga u kategoriju sa Majklom Džordanom i Mohamedom Alijem. Mogli bismo dodati i Useina Bolta– napisao je Vilander.

Šveđanin je konačno nakon Vimbldona i Ju Es opan, koji je bio 14. grend slem u Đokovićevojkarijeri, kojim se izjednačio sa Samprasom, prestao da sumnja u srpskog asa.

-Novak je najbolji sportista kog je tenis video. On je najblistaviji od svih velikih šampiona. Možda se radi i o najvećem mogućem nivou tenisa. Da li je bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Niko mu ništa ne može. Neverovatno je kako uspeva da ovu veoma kompleksnu igru svede na jednostavne trikove, bez komplikovanih poteza i rizika.

Mats je nastavio da sipa komplimente na račun Đokovića…

– Ne postoje slabosti u njegovoj igri. On je čovek-zid. Ne možeš proći. To je osnovni razlog zbog čega je on najbolji sportista kog je tenis ikada video. I jedan od najboljih u svetu sporta, svih vremena- poručio je Šveđanin.

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …