Home / AKTUELNO / „Vlada vodi Superhik politiku – oduzima siromašnima a daje bogatima!“

„Vlada vodi Superhik politiku – oduzima siromašnima a daje bogatima!“

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da je rebalans budžeta koji će se sutra naći pred poslanicima izuzetno štetan i da ova vlada vodi takozvanu „Superhik“ politiku – oduzmi siromašnima, daj bogatima.

– „Mi ćemo kroz amandmanski proces pokušati da promenimo ovaj po građane izuzetno štetan rebalans državnog budžeta. On je štetan zato što će deficit i dalje biti 2,5 milijarde dinara, to je rupa koja konstantno postoji već 2,5 godine i nastavlja da bude jednaka ili veća“ – rekao je Stefanović danas novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da Vlada pokazuje da nije sposobna da uradi ništa sem da smanji plate i penzije građanima koji i ovako teško žive čime će, kako je ocenio, ubiti svaku potrošnju, a samim tim i proizvodnju.

– „Ono što vidimo u dosadašnjem rebalansu da su izdvajanja za javna preduzeća i dalje ogromna, za ona koja su dokazani gubitaši su enormna, od Srbijagasa do Sartida, dakle država nema nikakvu nameru da štedi“ – istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, DS se zalaže i za drastična izdvajanja političkim strankama.

Stefanović je upitao Vladu zašto govori građanima neistine, da bilo koja zemlja u recesiji kao Srbija može da poveća zaposlenost, i pozvao ih da kažu penzionerima istinu, da je sve poskupelo u poslednje 2,5 godine od šest do osam procenata, da je porasla inflacija, da su poskupeli lekovi…

Stefanović je ocenio da je ovo „naprednjački napad“ na iovako ugrožen standard građana Srbije i da su juče na rođendanskoj proslavi demonstrirali gradjanima kako smanjuju plate i penzije pred punim ovalima hrane i pića.

– „Građanima seci, a nama dodaj: to je politika ove vlade, ovo je poreska ‘Superhik’ politika – politika, oduzmi od siromašnih, daj bogatima“ – zaključio je Stefanović.

(Tanjug)

Check Also

FRANCUZI ŠOKIRANI: U SRBIJI ISELJAVAJU 20.000 LJUDI ZBOG 312 RADNIH MESTA!?

Francuska nacionalna televizija, u udarnom terminu, kritikovala je projekte Rio Tinta u Srbiji. Posebno je …