Home / AKTUELNO / Vladika Jovan: Srbi se masovno sele iz Hrvatske i sa Kosova, a sledi nam nešto JOŠ GORE..

Vladika Jovan: Srbi se masovno sele iz Hrvatske i sa Kosova, a sledi nam nešto JOŠ GORE..

Vladika slavonsko-pakrački Jovan izjavio je da Srbi masovno sele iz Hrvatske, sa Kosova, i da im sledi i selidba iz Srbije.

On je za „Nezavisne“ rekao da, ono o čemu se „ne priča jeste da se nalazimo usred sveopšte seobe koja je sada pogodila Hrvatsku, ali nema sumnje da će zahvatiti i ostatak jugoistočne Evrope, Balkana ili kako već da nazovemo ovaj naš kraj sveta“.

Srbima, kaže, sledi i selidba iz Srbije.

– To će se desiti kada EU olakša zapošljavanje državljanima zemalja koje nisu u Uniji: Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Makedoniji – rekao je vladika Jovan, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Vladika smatra i da će nove seobe Srba biti prouzrokovane društvenim stanjem nakon ratova devedesetih godina i sveopštim siromašenjem i pljačkom, usled čega mlad čovek ne vidi budućnost u svojoj otadžbini.

– U takvoj situaciji on se okreće zemljama starog kapitalizma u kojima postoje standardi i radničko dostojanstvo. U ovom trenutku Nemačka nudi milion radnih mesta – pojašnjava on.

Kako kaže, crkva je već pred izazovom da prihvati „ovaj novi talas iseljenika koji će uskoro biti mnogo veći“, i da je očekuje ozbiljan rad.

Check Also

EU BLOKIRALA SVE PREGOVORE SA BEOGRADOM!

Zemlje članice Evropske unije nisu dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, odnosno klastera, u …