Home / AKTUELNO / VLAST U SRBIJI UVODI STIMULACIJE ZA VAKCINISANE GRAĐANE: DOBIJAJU VEĆA PRAVA I POGODNOSTI ZA RAZLIKU OD NEVAKCINISANIH?!

VLAST U SRBIJI UVODI STIMULACIJE ZA VAKCINISANE GRAĐANE: DOBIJAJU VEĆA PRAVA I POGODNOSTI ZA RAZLIKU OD NEVAKCINISANIH?!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je večeras da će gradske vlasti od sledeće nedelje omogućiti stimulacije za vakcinisane osobe.

Vesić je gostujući na RTS-u rekao da bi Srbija trebalo da se ugleda na Izrael koji je ostvario fascinantne rezultate, kao i Veliku Britaniju i SAD.

Vesić međutim građanima Srbije nije napomenuo da je Netanjahu koji je  držao vlast u Izraelu nedavno ubedljivo izgubio na izborima jer je uveo totalnu diktaturu sa vakcinisanjem stanovništva i primenjivao između ostalog i ovo što sada Vesić želi.

“Mislim da je došao trenutak kada treba da pogledamo šta je urađeno u Izraelu. Izrael je uspeo jer je kao i mi imao potreban broj vakcina, imao fleksibilnost zdravstvenog sistema, centralizaciju vakcinacije, snažnu kampanju. Pored toga uspostavili su punktove gde god se nalaze građani, što smo mi počeli. Oni su uveli i stimulaciju za vakcinisane”, objasnio je on.

Kada je u pitanju stimulacija Vesić smatra da kao društvo treba da omogućimo da se oni koji su se vakcinisali mogu vratiti normalnom životu.

“Beograd će od sledeće nedelje omogućiti da svi koji su se u potpunosti vakcinisali mogu da kupuju karte za pozorišta i festivale sa popustom od 30 odsto”, najavio je on.

Rekao je da je pogrešna teza da se time dele građani.

“To je kao postaviti pitanje zašto pušači da ne puše u restoranima za nepušače. Da li Grčka svojom odlukom da potpuno vakcinisani mogu ući krši prava građana? Niko ne deli građane. Oni koji su se vakcinisali pokazali su odgovornost prema sebi i društvu. Oni koji nisu to je njihov izbor, ali time pristaju da žive pod drugačijim uslovima”, poručio je Vesić.

Rekao je da beogradske vlasti u junu planiraju da održe dva velika koncerta na Tašmajdanu samo za vakcinisane građane.

Takođe je postavio pitanje zašto se, na primer, ne bi dozvolilo da na stadion Crvene Zvezde dođe 5.000 vakcinisanih navijača, preneo je Tanjug.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …